Хелоуин 2015

Реклама

Хелоуин 2015

Готови ли сте вече с костюмите за Хелоуин 2015? Какво е по-страшно от това да бъдат видяни вътрешностите на човек или костите му? Страшно или не в нощта на Хелоуин, образите на скелети и черепи са навсякъде.

Реклама


Те могат да се видят като костюми, украса, поздравителни картички и т.н. Не изглежда много трудно да се разбере как скелети започват да се свързват с Хелоуин. Точно както призраците, скелета ни напомня, че Хелоуин е бил някога тържествен ден – Ден за мъртвите. Но в други култури, отпразнуването на мъртвите не е било тъжно, а напротив. Това е било празничен ден! На All Souls Day (Денят на душите) в Бретан, Франция хората отиват на гробищата да се молят за душите на починалите си предци. Има едно място, наречено “мястото на костите”, където са разположени заедно в една гробница, за да бъдат заедно. Хората отиват да посетят тази гробница – ходят по протежение на входа и докосват редовете от черепи. Правят това, за да се чувстват по-близо до техните предци.

Хелоуин 2015

В Мексико, Деня на мъртвите (Day of the Dead) е почти като Коледа. По улиците се продават празнични играчки, които всъщност са много цветни. Скелетите имат движещи се крака, боядисани са в ярки цветове и често може да бъдат срещани, облечени като Барби. Денят се свързва с така наречените “sugar skulls” – захарни черепи, и по улиците масово хората са нарисували лицата си по този начин. Ако харесвате този грим за Хелоуин, то тогава вижте отделната ни статия за захарните черепи.

Хелоуин 2015

Може би е останало от филмите на ужасите, но дечица гримирани и костюмирани в страшни костюми и особено момиченца, направо са си зловещи и будещи неприятни емоции. Това е така, защото детската невинност липсва на този празник, но от друга страна те са тези, които изпитват огромно вълнение за Хелоуин и за това, че могат да се облекат в някой костюм на любим герой. Но за да бъде още по-празнично и вие се облечете подобаващо и се гримирайте. Ние сме ви подготвили няколко идеи за целта в следващите снимки.

Хелоуин 2015

Хелоуин 2015

Хелоуин-2015

Хелоуин-2015

Хелоуин-2015

Хелоуин-2015

Хелоуин-2015

Хелоуин-2015

Хелоуин-2015

Хелоуин-2015

Хелоуин 2015

Хелоуин 2015

 


Реклама