Направи си сам костюм за Хелоуин призрак

Реклама

направи си сам костюм за хелоуин призрак

Направи си сам костюм за Хелоуин призрак и изглеждай като страховита загадъчна дама в сиво по време на празничната вечер на 31-ви октомври. Според легендата това е образ на красива булка, изоставена пред олтара, която умира заради разбитото си сърце, но любовта й продължава.

Реклама


 Дори в смъртта си тя все още чака годеника си.

Направи си сам костюм за Хелоуин призрак

направи-си-сам-костюм-за-хелоуин-призрак

Мистериозната дама, чиито образ ще пресъздадете,  носи маска от бяла боя върху лицето си и воал. В ръцете си носи букет копринени хортензии, боядисани в ужасен нюанс на сивото. Дрехата й е дълга до земята и от тюл, пристегната в шията и талията с широка панделка, като идеята е да имитира сватбена рокля.

За проекта “Направи си сам костюм за Хелоуин призрак” ще ви трябват следните материали:

– 8 метра тюлен плат

– 1 метър сив конец

–  Големи 14/18 куки за прежда

– Сив дантелен чорапогащник

– Копринени цветя

– Сив флорален спрей

– 1 метър  сива панделка с ширина 50 см

–  Салфетка с дантелен модел

– Бяла боя за лице

– Гъбичка за грим

– 2 метра сива панделка с ширина 80 см

– 2 метра дантелен плат за воал

– Фиби

След като си набавите материалите, започнете с изработването на костюма си за Хелоуин.

1. Измерете разстоянието от врата до пръстите на краката си и изрежете 5 парчета от тюл с този размер. С игла и конец зашийте парчетата с едър бод като събирате плата, докато работите и оставяте еднакви дължини от ивицата на всеки край, от които да направите панделки ( както е показано на първата снимка горе). Това ще ви трябва за горната част на роклята. За да направите ръкавите към роклята, срежете чорапогащника на ходилата и там, където се съединяват крачолите.

2. Разрежете носната кърпичка на две. Центрирайте декоративния край върху челото и задръжте с едната ръка. С другата потопете гъбичката за грим в бялата боя и покрийте навсякъде около шаблона на дантеления модел (вижте втората снимка). Покрийте местата около носа и очите. Повторете шарката върху бузите и останалата част от лицето. Устните също боядисайте в бяло.

3. Облечете си дълга бяла пола. Пъхнете ръцете в изрязаните чорапи и главата в направената висока яка и пуснете воланите около тялото. Сложете колан от широката панделка около талията си. Изрежете краищата на дантелата за воал , сложете го върху главата си и го закрепете с помощта на фибите.

4. Напръскайте цветята със спрей и ги завържете с панделка, за да ги оформите като букет.


Реклама