Направи си сам грим за Хелоуин

Реклама

направи си сам грим за хелоуин

Направи си сам грим за Хелоуин, с който ще изглеждаш като зомби с пришито лице – все пак зомбитата са класика в избора на грим за този страховит празник.

Реклама


Те са едни от най-популярните образи и никога не излизат от мода. А за да дадете на вашето страшилише по-модерен вид, смесете маската му с тази на красавица с вечерен грим. По този начин ще покажете привлекателност, докато изглеждате леко зловещо. По този начин с лекота ще съблазнявате и ще плашите в нощта на Вси светии.

Направи си сам грим за Хелоуин

направи-си-сам-грим-за-хелоуин

За да постигнете този вид, ще ви трябват следните гримове и инструменти:

– База за грим, фон дьо тен и коректор

– Руж

– Бяла боя за лице

– Комплект за оформяне на вежди

– Сенки за очи в кафяво, черно, лилаво, жълто и блестящато златно

– Черна очна линия

– Черен молив за очи

– Черна спирала за мигли

– Изкуствени мигли + лепило

– Тъмно червено червило

– Четки за грим

– Кърпички и конци

– Ножица

Стъпка по стъпка

направи-си-сам-грим-за-хелоуин

Стъпка 1. Върху почистено лице започнете с нанасяне на база за грим и фон дьо тен. Нанесете контур само на едната част от лицето – дясната в примера.

Стъпка 2. Перфектно оформете само дясната вежда.

Стъпка 3. Сложете мек кафяв грим върху гънката на десния клепач, с помощта на смесителна четка за грим. Нанесете черни сенки във вдлъбнатината с помощта на по-малка смесителна четка. Накрая, използвайки обикновена четка за сенки, нанесете шоколадово кафяво върху целия клепач.

Стъпка 4. Нанесете от същия кафяв цвят и върху долния клепач и леко размажете с малка четка. Във вътрешния ъгъл на окото поставете малко златисти пигменти.

Стъпка 5. Върху горния клепач направете очна линия, сложете спирала върху миглите и залепете изкуствени мигли върху десния клепач. Сложете наситено червило върху устните.

направи-си-сам-грим-за-хелоуин

Стъпка 6. Стигнахте до страховитата и артистична част в грима. С черен молив нарисувайте диагонална линия, започваща от челото и стигаща до брадичката, която да раздели лицето на две. След това нанесете от бялата боя за лице върху вашата зомби-зона.

Стъпка 7. Смесете малко лилави и черни сенки за очи и нанесете получения нюанс под очите, за да пресъздадете дълбоки и тъмни кръгове с ефект като след натъртване. Може да използвате грима и върху други участъци от лицето си, като например на челото.

Стъпка 8. Върху черната линия нанесете малко лепило за мигли и изчакайте да засъхне. Сложете малко парче носна кърпичка върху него и я навлажнете с мокра четка. След това отново нанесете лепило върху салфетката и след като изсъхне сложете втори пласт мокра хартия. Трябва да повторите процеса няколко пъти, за да придадете текстура на тази част от лицето.

направи-си-сам-грим-за-хелоуин

Стъпка 9. След като салфетката с лепило изсъхне, покрийте мястото с малко коректор. След това с ножица изрежете средната част на тази фалшива кожа. В разреза сложете малко черни сенки за очи.

Стъпка 10. Нанесете малко лилави, кафяви и жълти сенки за очи по краищата на “раната”, за да й придадете по-реалистичен вид. След това сложете от червилото във вътрешността й.

Стъпка 11. Използвайки четка за червило, внимателно размажете червената линия на раната и мацнете върху лилавите ожулвания върху челото и под очите. С пръсти оставете отпечатъци и петна, за да изглежда по-реалистично.

Стъпка 12. Отрежете малки парчета конец, за предпочитане бял, които да изскачат от двете страни на разреза върху лицето ви. Закрепете ги с лепило (може и с такова за мигли), за да изглеждат така, сякаш имате шев върху раната.

направи-си-сам-грим-за-хелоуин

 


Реклама