Реклама

Сладки за Хелоуин

сладки-за-хелоуин

Изобилието от сладки за Хелоуин е простo задължително. Не забравяйте да подготвите подходяща и страховита украса около тях, която ще създаде по-голям ефект.

Реклама


Аранжирайте подходящо вашите лакомства, така че да изглеждат като истински и зловещи бели духчета и отрязани пръсти. Ето и рецептите, които са лесни за приготвяне, но много ефектни.

Зловещи и вкусни сладки за Хелоуин

Зомби пръсти

сладки за хелоуин

За да си приготвите около дузина зловещи сладки, които изглеждат като пръсти на зомби, ще ви трябват следните продукти:

– 11 бадема

– 1 яйце

– 250 гр. марципан

–  60 гр. пудра захар

– 30 гр.  брашно

– 1 щипка сода за хляб или бакпулвер

– 1 супена лъжица сметана

Начин на приготвяне:

1. Бадемите с изсипват във вряща вода. Оставят да престоят за кратко, изплакват се със студена вода и се отстранява люспата им. Разполовете бадемите с нож, нарязани на половина по дължина.

2. Смесете белтъка на яйцето, марципана, пудрата захар, брашното и бакпулвера с помощта на миксера или на ръка, докато получите гладка смес. С навлажнени ръце оформете на около 22 пръста с различни дължини между 6-8 см. Разположете ги на лист хартия за печене в тава, като сложите от бадемовите половини от едната страна на всека от пръчиците, така че да изглежда като нокът. Разбийте добре жълтъка и сметаната. С четка намажете пръстите с отгоре и в предварително загрята фурна на 175 ° C  печете за 15-20 минути. Оставете сладките да изстинат и ги преместете върху решетка. Украсете по желание.

Бели духчета меренге

сладки-за-хелоуин

За около 35 броя от тях ще ви трябват следните продукти:

– 3 яйчени белтъка

– 200 грама захар

– около 3 1/2 ч.л. лимонов сок

– 50 грама пудра захар

– синя боя за сладкиши

Начин на приготвяне:

1 В купа сложете белтъците, и започнете да ги разбивате с миксер. Постепенно започвайте да поръсите със захар, като продължавате да ги биете, докато захарта се разтвори. Прибавете 2 чаени лъжички лимонов сок. Изсипете крема в пош с около 1,5 см диаметър. На дъното на тава с размери около 34 х 39 см сложете лист  хартия за печене и направете 35 малки купчинки.

2. Поставете отдолу в предварително загрята фурна на 100 ° C . Оставете сладките да изсъхнат вътре  за един 1 / 2-2 часа. След това нека се охлаждат за около 1 час в изключена фурна.

3. Разбийте пудрата захар и 1 1/2 ч.л. лимонов сок до получаване на гъста смес. Боядисайте места за очи на вашите бели духчета в светло синьо с няколко капки оцветител. Може да съхранявате готовите целувки до 2 седмици.

Ябълкова уста

сладки-за-хелоуин

Това предложение е най-лесно за приготвяне. За 16 броя си набавете само:

– сок от 1 лимон

– 4 ябълки

– бадеми

– дървени шишчета

Начин на приготвяне:

1. Смесете лимоновия сок с един литър вода. Измийте ябълките и ги разрежете на 4 равни части. Всяка от тях разполовете с дълбок разрез и ги оставете да киснат около 30 минути в киселата вода.

2. Леко подсушете резените и с дървен шиш направете малки дупки в отворите. Вмъкнете бадемите в направените дупки и ги подредете като ред зъби в отворена уста.

Може да харесате и..


Реклама