С помощта на няколко идеи за Коледна трапеза, може да превърнете масата, около която ще посрещнете близки и роднини, в истинско удоволствие за всички сетива. Добре известен факт е, че хората възприемат нещата първо чрез очите си, а след това и чрез останалите си сетива. Така че имайте в предвид, че добрият външен вид на празничната маса е от голямо значение, за да се представите като чудесна домакиня. След това би било добре, ако сервирате и вкусно приготвена храна, разбира се. Но ако това не ви се получи, поне сте създали добро първо впечатление и настроение за вечерта.

Идеи за Коледна трапеза

Декорацията на масата за Коледа не е нужно да бъде сложна, нито богата. Достатъчно е да съдържа елементи, символизиращи празника. Шишарките, снежните топки, елховите клонки, цветята, сезонните плодове, декоративните свещи и порцелановите фигурки са само част от нещата, които може да използвате, за да създадете интересни комбинации с тематични идеи за Коледна трапеза.

Вдъхновяващи идеи за Коледна трапеза

Индивидуално подготвените комплекти с прибори и малки закачки в чиниите показват отношение и гостоприемност. Ето защо си заслужава да отделите малко повече време в декорацията на невероятна празнична маса.  Проявете въображение и креативност и накарайте всеки, които седне около масата да се усмихне, като види купичка с цветя в чинията си, например.

Малки кутийки със символични подаръчета биха зарадвали абсолютно всеки ваш гост. Красивите прибори в червен цвят не се нуждаят от много допълнения около себе си. Може да поставите няколко декоративни свещи, елхови клонки и шишарки за разкош.

Разполагаме с красива галерия с вдъхновяващи идеи за Коледна трапеза. Разгледайте ги в снимките по-долу и изберете готовата декорация, която може да използвате в дома си. По този начин ще спестите време и ще знаете точно какво ви е необходимо и как ще изглежда. Възползвайте се!