Коледна елха

Реклама

коледна елха

Изборът на коледна елха е един от най-важните по отношение на този празник. Превръща се във фокусна точка на целия дом. А декорацията винаги е повод на обсъждания и похвали за домакините.

Реклама


Традицията с украсяването на коледни елхи възниква доста преди християнството да се е появило. Хората започнали да внасят вечно зелените дървета в домовете си, защото са вярвали, че така ще ги предпазят от зли духове, вещици и всякакви лоши същества. Древните египтяни, почитащи бог Ра, взимали зелени борови клонки и дръвчета в къщите си в началото на зимното слънцестоене. Така изразявали вярата си в прераждането и триумфа на живота след смъртта.

Коледна елха – фокусна точка в празничната декорация

коледна елха

Украсяването на всяка коледна елха обикновено е забавление и повод за усмивки за цялото семейство и най-вече за децата. Смело можете да ги включите в декорирането й. Преди да започнете препоръчваме да изберете темата и цветовата гама на украшенията, които ще добавите. С правилно подбраните, най-важният предмет на празника ще бъде в унисон с целия интериорен дизайн на дома. По този повод сме подбрали снимки с различни по стил и цвят дръвчета. Можете да почерпите вдъхновение от тях и да развихрите въображението си.

Коледна елха – грижи и поддръжка

коледна елха

За да сте сигурни, че вашата коледна елха ще остане свежа колкото се може по-дълго, препоръчваме да я отсечете сами или да поръчате на някого да се погрижи за това. Когато я взимате от магазина или от продавача на улицата, не можете да бъдете сигурни колко време е стояла отсечена и колко живот й остава. Ако все пак вземете така от продавач, отстранете около 5-10 см. от стъблото и я поставете в съд с вода. В противен случай, тя няма да успее да поеме вода, защото долната част ще е изсъхнала. След това, подрежете някои странични клонки, които пречат на запазването на равновесието. Не на последно място – пазете дръвчето си от директна слънчева светлина, нагревателни уреди и камини.

коледна елха

коледна елха

коледна елха

коледна елха

коледна елха

коледна-елха

коледна-елха

коледна-елха

коледна-елха

коледна-елха

коледна-елха

 

коледна-елха

 


Реклама