Коледна украса направи си сам

Реклама

коледна украса направи си сам

Идея за коледна украса направи си сам.

Когато става въпрос за коледна украса идеи могат да се черпят почти от всякъде. Различните опции за украси за Коледа предоставят на всеки възможността да потърси и разгърне всички идеи за коледна украса, които му допаднат.

Реклама


Проектите от типа Направи си сам са любими на по-сръчните ентусиасти, които прегръщат с отворени обятия всяко предизвикателство, което ще им предостави възможността да проявят своята сръчност и да се сдобият с ръчно изработен предмет на ниска цена. Именно за тях сме подготвили тази лесна коледна украса, с която ще се справят дори и децата.

Коледна украса направи си сам

коледна украса направи си сам

Леката коледна украса от хартия може да се закачи навсякъде, където ви хрумне. Тя може да намери своето място сред останалите коледни играчки върху елхата, както и върху опаковката на аранжираните с внимание подаръци за Коледа, а защо не и като лично изработен коледен подарък от малчуганите за баба и дядо.

Хартиените сламки станаха все по-популярни напоследък. И докато през лятото присъстваха във всички коктейли на плажа, детски Рожден ден, сватба на плажа или бебешко парти, то през зимата намират своето приложение като част от празничната коледна декорация.  Именно те са звездите и в този проект за Коледна украса направи си сам.

Направи си сам коледна украса – необходими материали

коледна украса направи си сам

Преди да започнете с проекта си пригответе следните неща:

хартиени сламки (един пакет стига за няколко орнамента)
ножици
игла
конци за бродиране
малки мъниста
клечки или тънка четка за боя, за да се изгладят сламените ръбове

Коледна украса направи си сам – стъпка по стъпка

коледна украса направи си сам

1. За да се намалите сламките, първо решете колко дълга искате да бъде най-долната, най-дългата сламка. (тази на снимката е около 10.5 см.) Поставете следващите две сламки върх първата, оставяйки около 1-1,5 см разлика между всяка сламка.

коледна украса направи си сам

2. Използвайте най-късата получена сламка като измервателна за сламката в следващата партида, която ще намалите. Повторете стъпка едно, използвайки оригиналната, за да определите колко дълга трябва да е сламката над нея. Продължете по този начин, докато получите фигура, която е толкова тясна, колкото да бъде искате горната част на елхата.

коледна украса направи си сам

3. Използвайте тънка пръчка, за да изгладите всички ръбове, които са малко смачкани по време на процеса на рязане. (Може да направите това, след като украшението е сглобено, но ще ви се иска да сте го направили сега.)

коледна украса направи си сам

4. Прокарайте иглата. Съберете двата края на конеца заедно и завържете на възел.
5. Прокарайте мънистата, които ще се явяват долната част на стъблото на дървото.

коледна украса направи си сам

6 .Прокарайте иглата през най-дългата сламка. Прободете в средата на сламката, а ако направите дупката в страни от центъра, просто мушнете нова дупка или отрежете малко сламката от едната страна.

7. След сламката нанижете малко топче.

коледна украса направи си сам

8. Продължете по този начин, докато добавите всички ваши сламки.

9. Извадете иглата от нишката, оставяйки колкото повече конец е възможно. Направете възел на нишката до горното мънисто. Може да се наложи да направите няколко възела, за да запазите горното топче от изплъзване нагоре.

източник:makeanddocrew.com

 


Реклама