Рецепти за коледни сладки

Реклама

рецепти за коледни сладки

3 невероятно лесни и вкусни рецепти за коледни сладки, които ще допаднат на всеки вкус.

Ако има рецепти за Коледа, които ще зарадват и малки и големи, то това са празничните сладки изкушения, които само с вида си биха могли да превърнат и най-скучния ден в празник.

Реклама


Именно такива коледни рецепти сме ви подготвили, защото сме сигурни, че вече всички от семейството ви са опитвали вашата вкусна баница с коледни късмети, топлата коледна питка и всичко останало, което традиционно приготвяте за коледната трапеза. Но предполагаме, че все пак бихте искали да предоставите елемент на изненада и експериментирате с очакваната за коледни сладки рецепта, която да внесе разнообразие в очакваното коледно меню. Именно за това ви предоставяме 3 рецепти за сладки за Коледа, които ще зарадват всички роднини и приятели, които посетят дома ви около Коледа.

Рецепти за коледни сладки

Рецепта за понички с джинджифил и шоколадова глазура

рецепти за коледни сладки

Една от любимите за коледни сладки рецепта е тази с понички с шоколадова глазура. Ако до сега не сте пробвали каквито и да е рецепти за понички, значи сега ви се предоставя възможност и достатъчно свободно време покрай зимните весели празници. Ето как да си приготвите 6 донъта с тази рецепта за понички:

Необходими продукти:

рецепти за коледни сладки

1 1/3 чаши брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/8 чаена лъжичка сода за хляб
1 1/2 чаени лъжички канела
1 1/2 чаени лъжички смлян джинджифил
1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче
1/2 чаена лъжичка зърна карамфил
1/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаша (4 супени лъжици) безсолно масло, меко
1/2 чаша тъмно кафява захар
1 яйце на стайна температура
1/4 чаша заквасена сметана на стайна температура
1/4 чаша меласа
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 супени лъжици полусладки парченца шоколад
2 супени лъжици сметана за разбиване
Цветни захарни пръчици за украса

Начин на приготвяне:

рецепти за коледни сладки

Загрейте фурната до 185 градуса. Леко подмажете две тави с форми за понички.
В голяма купа смесете заедно брашното, бакпулвера, содата, канелата, джинджифила, индийското орехче, карамфила и солта.
В отделна голяма купа разбийте с миксер заедно маслото и захарта, докато получите гладка и кремообразна консистенция, около 2-3 минути. Разбийте яйцето след това прибавете към него заквасената сметана, меласата и ванилията. Постепенно прибавете полученото към брашнената смес.
Напълнете пош, снабден с кръгъл накрайник и внимателно сложете от тестото в тавичките. Запълнете всяка формичка до половината, тъй като с печенето поничките ще се надигнат. Печете 8-10 минути или докато клечка за зъби поставена в средата, ще излезе чиста.

Извадете от фурната и след 5 минути извадете поничките от тавата, за да се охладят напълно.
След като напълно се охладят, стоплете в малка тенджера сметаната точно преди да заври. Добавете парченцата шоколад в малка купа и изсипете горещия сметанов крем върху тях. Изчакайте 1 минута, после разбъркайте, докато се получи напълно гладка смес. Потопете всяка поничка в глазурата, а след това поръсете отгоре със захарни пръчици.

Коледни сладки с шоколадови парченца

рецепти за коледни сладки

Второто предложение с рецепти за коледни сладки са тези джинджифилови курабийки с шоколадов чипс. Това вероятно са едни от най-популярните коледни сладки, които не изискват направата на цвена глазура и строги форми. Вижте как да си направите около 28 броя от тези ароматни коледни сладки с канела и шоколад.

Необходими продукти:

рецепти за коледни сладки

2 1/4 чаши брашно
1 чаена лъжичка канела на прах
1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче
1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаша ( или 8 супени лъжици) безсолно масло, меко
1/2 чаша бяла кристална захар
1/2 чаша кафява захар
1 яйце
1/4 чаша меласа
2 супени лъжици готова джинджифила паста
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 чаша полусладки парченца шоколад

Начин на приготвяне:

рецепти за коледни сладки

В голяма купа сложете заедно брашното, канелата, индийското орехче, смления джинджифил, содата и солта.
В друга голяма купа за смесване разбъркайте заедно маслото, бялата и кафявата захар, докато сместастане светла и кремава, за около 2-3 минути. Разбийте яйцето до гладко след това прибавете към него меласа, джинджифилова паста и ванилия. Постепенно изсипете към брашнената смес, а след това добавете и парченцата шоколад.
Покрийте и съхранявайте в хладилник тестото в продължение на най-малко 1 час.
Загрейте фурната до 175 градуса. Сложете на дъната на две тави хартия за печене.
С помощта  на лъжица или с ръка, оформете от тестото топки, които след това поставете върху тавите, като оставяте разстояние около 5 см една от друга. (В този момент, можете да замразите всяко тесто, което няма да печете веднага и да го запазите за бъдеща дата.)
Печете тези лесни коледни сладки за 10-12 минути или докато станат златисто кафяви и се надуят.

Извадете от фурната и оставете да се охладят върху тавите за 5 минути, преди да ги извадите и да ги поставите върху решетка до пълното им охлаждане. Охладете напълно преди сервиране.

Рецепта за чийзкейк за Коледа

рецепти за коледни сладки

Иска ни се да излезем от определението на рецепти за коледни сладки и да включим един от любимите ни коледни сладкиши. Третото ни предложение е за чийзкейк с крема сирене. Това е лесен чийзкейк, който всяка доакиня може да приготви както за Коледа, така и за Нова година, защото има специфичен аромат на джинджифилови бисквитки. Вижте как се прави чийзкейк като този от 12 порции:

 Необходими продукти:

рецепти за коледни сладки

2 1/2 чаши смлени джинджифилови бисквитки
1/3 чаша (5 1/3 супени лъжици) безсолно масло, разтопено
680 грама крема сирене на стайна температура
1 чаша захар
3 яйца на стайна температура
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1/4 чаша меласа
1 чаена лъжичка канела на прах
1 чаена лъжичка джинджифил на прах
1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче
1/4 чаена лъжичка карамфил
Сметана и допълнително трохи от смлени джинджифилови бисквитки за украса

Начин на приготвяне:

рецепти за коледни сладки

Загрейте фурната до 175 градуса. Пригответе си тава за чийзкейк.
В средно голяма купа смесете заедно с трохите от бисквитите и разтопеното масло. Тази основа, която ще бъде коричката на чийзкейка разпределете равномерно върху дъното на тавата и притиснете в долната част и до страната на тавата. Поставете отгоре лист хартия за сладки иоставете настрана.
В голяма купа разбийте заедно крема сиренето и захарта до гладка консистенция, за около 2-3 минути. След това добавете яйцата едно по едно, разбивайки сместа след всяко добавяне. Прибавете към сместа: ванилия, меласа, канела, джинджифил, индийско орехче и карамфил. Разбъркайте.
Изсипете тестото в тавата. Печете за 35-40 минути или докато центърът е почти определен (сладкишът все още ще се поклаща, но на върха трябва да бъде твърд, когато го докоснете. Ако фурната е по-стара, може да се наложи да се пече още 5 минути. Въпреки това, не го печете твърде дълго или ще се напука отгоре).

Извадете и оставете да се охлади за 15 минути, а след това вземете ножа и го ползвайте по ръба на тавата, за да отделите чийзкейка от нея. Оставете го да изстине върху решетка за един час, а след това съхранявайте в хладилник поне 4 часа или една нощ. Точно преди сервиране, украсете с бита сметана и допълнителни бисквитени трохи.

Чизкейкът може да се съхранява в хладилник в херметически затворени контейнери за до 1 седмица.

 

 

източник:chocolatemoosey.com


Реклама