Съвети за украсяване на елха

Реклама

украсяване на елха

Независимо какво дръвче сте решили да “приютите” в дома си, имаме няколко съвети за украсяване на елха, с които ще ви е по-лесно да се справите с предизвикателството “декориране”.

Реклама


Защото зелените дръвчета са най-красивият предмет по време на коледните празници. Имайте в предвид, че изкуствените варианти също са много чаровни и са способни да внесат нужната атмосфера в дома, така че не бихте сгрешили с избора си. А и са почти вечни. Спестявате си и всекидневното почистване на опадалите зелени иглички.

Съвети за украсяване на елха

украсяване на елха

С тези съвети за украсяване на елха ще избегнете някои грешки и неприятни ситуации. За по-любопитните от вас споменаваме, че първата изкуствена елха в света била направена в Германия през XIX век. Тогава местни жители решили да прикрепят предварително изрязани клонки с боядисани в зелено гъши пера към дебел дънер.

Няколко съвети за украсяване на елха

украсяване на елха

Приготвили сме ви четири броя съвети за украсяване на елха.

  1. Поставете дръвчето в подходящ съд, а под него застелете малка кърпа. По този начин ще предпазите пода си (ако е дървен) от надраскване.
  2. Започнете с поставянето на светлините. Увивайте ги в посока отгоре надолу. Осигурете максимална осветеност на елхата ви.
  3. Следва поставянето на гирляндите. Отново започнете от върха.
  4. Поставете първо най-красивите и най-големи играчки на дървото. След това с по-малките запълвайте празните пространства.

украсяване на елха

Ползи при избора на изкуствена елха:

  1. Избирайте елхи, изработени от висококачествени изкуствени материали. Така ще си гарантирате по-дългия живот на декоративното дръвче. Имате голям избор – от такива с по-къси иглички до такива с доста по дълги.
  2. Спестявате си време в търсене на подходящата поставка. За разлика от естествените, при тези не е нужно да обикаляте часове наред в избиране на подходящата кръстачка. Изкуствената елха можете да я поставите и в добре балансирана кутия или метална кофа (стига да сте я прикрили добре с хартия, например).
  3. Спестявате време и пари в търсене на свежа елха всяка година. След покупката на изкуствената, ще я имате в дома си и няма да се налага да излизате отново по магазините и сергиите за естествени дръвчета.

украсяване на елха

украсяване на елха

украсяване на елха

украсяване на елха

съвети за украсяване на елха

украсяване на елха

украсяване на елха

украсяване на елха

 

 

 

 

 


Реклама