Реклама

Новогодишно меню

новогодишно меню

Това предложение за Новогодишно меню ще ви даде идея за няколко предястия и напитки, които да предложите на гостите си в празничната вечер, когато ще очаквате да посрещнете следващата година.

Реклама


Добре е да съобразите вида на храната според индивидуалните предпочитания на всички около масата и да се съобразите с това дали имат хранителни алергии или са вегани, например. Идеи за Новогодишни десерти и Новогодишни салати може да намерите в сайта на LAZARA.

Предложение за Новогодишно меню

Микс с текила и лайм

новогодишно меню

Този необичаен микс определено ще впечатли гостите ви. Приготвя се лесно и е ароматно и опияняващо предложение към вашето Новогодишно меню.

Необходими продукти:

 – 9 чаши зърнен микс
–  2 чаши мини претцели
–  1 чаша фъстъци
–  1 чаша тортила ленти (или смачкан тортила чипс)
¼ чаша кокосово масло, разтопено
–  2 супени лъжици текила
1 супена лъжица лимонов сок
2 чаени лъжичкичесън на прах
1 чаена лъжичка чили на прах
–  ¼ чаша сос Уорчестър
кората от 2 лимона

 – сол на вкус

Начин на приготвяне:

новогодишно меню

1. В голяма купа смесете зърнения микс, претцелите, фъстъците и тортилата.

  2. В микровълновата разтопете маслото. Към него прибавете текила, сос Уорчестър, сол, чили и чесън на прах. Разбъркайте добре.

  3. Излейте течността в купата и разбъркайте. Сложете в микровълновата за 5-6 минути на най-високата степен, като разбърквате на всеки 2 минути.

   4. Изсипете горещата смес върху лист хартия за печене, за да не слепне. След като се охлади сервирайте.

новогодишно меню

Новогодишно меню : Парти хапки

новогодишно меню

Лесни за приготвяне канапета, които предоставят избор от предястия за вашите гости между пушена сьомга и  масло с копър,  шунка и пъдпъдъчи яйца или колбас, градински чай и лютеница. За 30-35 броя от тях ще ви трябват следните продукти:

За филийките:

 – 1 фраанзела или 2 багети, нарязани на филийки

 – 2 скилидки чесън, обелени и нарязани на наполовина
–  сол и прясно смлян черен пипер

Изпечете леко нарязаните филийки от двете страни и ги натъркайте с чесън.

Разделете хляба на три порции и от всяка направете различни хапки.

За  хапки с шунка и пъдпъдъчи яйца:
100 гр леко осолено масло
– прясно настъргано индийско орехче
щипка лют червен пипер
250 гр. шунка
12 броя пъдпъдъчи яйца
2 с.л. каперси, грубо нарязани

 –  естрагон клончета, за гарниране

Разтопете маслото с индийското орехче и черния пипер, след което ги излейте в кухненски робот и прибавете шунката. Пасирайте, докато се получи гладък пастет. Намажете част от филийките с него. Сварете яйцата в подсолена вода за 2 минути, а след това ги обелете и нарежете на шайби. Украсете хапките с кръгче яйце, каперси и клонче естрагон.

За хапки с пушена сьомга и масло с копър:
75 гр. много меко и леко осолено масло
4 с.л.  ситно нарязан копър плюс допълнителни клончета за гарниране
 кора от 1 лимон,  ситно настърган
200 гр. нарязан пушена сьомга

 – черен пипер на вкус

Смелете в кухненски процесор маслото, лимоновата кора, копъра и черния пипер. Намажете със сместа филийките и гарнирайте отгоре с парче сьомга и клонче копър.

За хапки с наденица, градински чай и лютеница:
6  малки свински наденички
5-6 с.л. лютеница
– листа от градински чай  за гарниране

Загрейте фурната на 180°C и изпечете наденичките за около 40 минути.  Сварете яйцата в подсолена вода за 2 минути, а след това ги обелете и нарежете на шайби. Намажете филийките с лютеница и отгоре аранжирайте с парче  наденица и листо градински чай.

Новогодишно меню : Лесен венец за хапване

новогодишно меню

С малко импровизация ще направите лесно тези ефектни зелени Коледни венци в чините. Според броя на гостите може да определите количествата на продуктите :

– оризови зърнени закуски

– зелена течна готварска боя

– меки бонбони маршмелоуз

– кокосово масло, разтопено

– червени боровинки

Разтопете маслото и машмелоуза. Прибавете към тях боята и разбъркайте добре. Изсипете върху оризовите зърнени закуски, докато парчетата се покрият равномерно. В тавичка за понички оформете под формата на кръг и оставете да стегнат. Преди сервиране поръсете с червени боровинки.

Новогодишно меню : Барбекю топки с бекон и сирене

новогодишно меню

Само с шест съставки може да направите тези ароматни разядки. За 12-16 порции от тях ще ви трябват:

Необходими продукти:

6 ленти бекон, хрупкаво изпържени, изцедени от мазнината и нарязани на кубчета
4 стръка зелен лук, тънко нарязани
1  пакетче крема сирене с ниско съдържание на мазнини
1 чаша настърган сирене Чедър
1/3 чаша барбекю сос
–  сол и черен пипер на вкус
–  1/4 чаша нарязани орехи, препечени

 – крекери

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете половината от бекона, половината от лука, крема сиренето, Чедъра и барбекю соса. Разбъркайте и опитайте на вкус. Прибавете сол и черен пипер. Поставете сместа в найлонов плик, оформете като топка и оставете в хладилника за 1-2 часа.

Смесете останалия бекон, лук и орехите в голяма чиния с пръстите си. Извадете топката от хладилника и я сложете в средата на чинията. Внимателно я овъргаляйте така, че да се покрие равномерно със сместа. Сервирайте веднага с крекери.

Новогодишно меню

Новогодишно меню :  Коктейл “Маргарита” с червени боровинки

новогодишно меню

Направете си Новогодишни коктейли за повече настроение по следния начин:

Необходими продукти за 3 чаши:

 – 1 1/2 чаши сок от червена боровинка
–  3/4 чаша пресен сок от лайм
–  3/4 чаша текила
–   1/2 чаша портокалов ликьор с аромат, като Cointreau или Triple Sec
–  ледени кубчета

Изсипете всички съставки в блендер и ги смесете. Подгответе чашите, като намажете ръбовете с лимонов сок и отгоре ги поръсите със сол или захар. Сложете малко лед и върху него излейте коктейла. Сервирайте с резени лайм, коктейлни клечки с черешки или свежи червени боровинки.

новогодишно меню

 

Може да харесате и..


Реклама