Великден

Декупажни Великденски яйца

dekupajni velikdenski qica

dekupajni velikdenski qica

Тези декупажни Великденски яйца изглеждат просто възхитително, нали! Ако и вие сте фен на този метод или обичате флоралните винтидж принтове, използвайте тази идея, вдъхновена от пролетта и празника, за да украсите няколко яйца, които едва ли ще искате да прежалите да се счупят, съгласно правилата на обичая. Тази техника може да се приложи върху всякакви размери, но по-големите изглеждат по-ефектно.

Ето как да си направите красиви декупажни Великденски яйца

dekupajni velikdenski qica materiali

Ако до сега не сте изработвали проект, включващ декупаж, ето ви идеалната възможност за това. Ето и материалите, които ще ви трябват, преди да започнете да украсявате вашите декупажни Великденски яйца:

– Няколко сварени или кухи яйца

– Декупажна хартия или салфетки с красив десен

– Поставки за яйца или свещник

– Плоска четка

– Остра ножица

– Разредено лепило или разбит белтък

Последователни стъпки

kak da si napravim velikdenski qica s dekupaj

Започнете да изрязвате елементите, които ще присъстват в декорацията на яйцето. Може да използвате декупажна хартия или красива салфетка, от която да отделите само горният щамповат пласт. Внимателно режете около очертанията.

kak da si napravim dekupajni velikdenski qica

Ако сте избрали малки елементи, нанесете тънък слой разредено лепило или разбит суров белтък с четката директно върху черупката и поставете парчето отгоре. По-големите изрезки намажете с лепило, но ако ви е по-удобно да работите върху лепкава повърхност, тогава нанесете лепило върху черупката на мястото, което сте избрали да ги поставите.

nachin na pravene na dekupajni qica za velikden

Ако при поставянето на декупажа са останали балончета или усуквания, използвайте обратния край на четката, за да изгладите изрезките. След като се уверите, че изглеждат добре, внимателно нанесете отгоре тънък слой лепило и оставете да изсъхне за 10-15 минути.

velikdenski qica dekupajni

По същия начин залепете всички парчета от декорацията, която сте избрали. Изчаквайте лепилото да изсъхне добре между отделните елементи. Това е важно, за да не се развали декупажа. Накрая покрийте цялото яйце с финален пласт, като го сложите върху поставка за яйца или малък свещник с дупка. Това е всичко! Вече си имате декупажни Великденски яйца, с които да декорирате празничната трапеза.

velikdenski qica dekupaj