Великден

Идея за Великден – как да си направим кошничка

velikdenska koshnichka

velikdenska koshnichka ot hartiq

Колкото повече наближава един от най-светлите празници Великден, толкова повече започваме да мислим тази година с какво да украся, с какво да го направя по-различен. Тази година имаме много свежа и лесна идея за Великден как да придадете повече настроение на масата – с шарена кошничка от хартия.

Великденска кошничка – чудесна идея за Великден

velikdenska koshnichka ot hartiq napravi si sam

Направете този Великден забавен и различен с идеята ни за Великден – кошничка като принтирате на подходящ картон шаблоните от източника ни по-долу. Вижте как се получава стъпка по стъпка.

Необходими материали:

Ролка цветно тиксо

Ножица

Подложка

Шаблони

Как да си направим Великденска кошничка – стъпка по стъпка

koshnichka za velikden ot hartiq

1. Изрежете 5 ленти от тиксото дълги около 23 см всяка. Залепете ги, така че леко да препокрият картона. От обратната страна на картона, където не се вижда цвета на тиксото, залепете други 5 ленти перпендикулярно на тези (както е показано на снимка номер 1)

2. Изпринтете шаблона за кошничката и го положете върху листа залепен с цветното тиксо (от снимка 1). Изрежете шаблона по контурите му (снимка 2 и 3)

Как да си направим кошничка за Великден от хартия

kak da si napravim velikdenska koshnica ot hartiq

3. Прегънете по контурите, както е показано на снимка 4, за да образувате страните на Великденската кошничка. Залепете ъглите им, както е показано на снимка 5.

velikdenska koshnichka napravi si sam

Великденска кошничка – залепяме ъглите

velikdenska koshnichka ot hartiq napravi si sam

4. Сгънете на половина лента от тиксото подплатена с картон и я закрепете към вътрешната страна на оформената Великденска кошничка с помощта на малко правоъгълно парче (както е показано на следващата снимка). Направете закрепянето по същия начин и за срещуположната страна на дръжката.

Залепяме дръжките

velikdenska koshnichka ot hartiq

velikdenska koshnichka

Честито, вече си имате нова шарена и забавна кошничка, която можете да аранжирате с изкуствена трева и да сложите зайчета или яйца.

Приятно изкарване на Великден!

 Източник: www.hgtv.com