Реклама

Мъфини за Великден

мъфини за Великден

Рецепта за мъфини за Великден

Ако търсите интересни и вкусни рецепти за Великден, веднага ще ви зарадваме, че вече сте открили една.

Реклама


Тези красиви малки кексчета са декорирани с дребни бонбони, които имитират шарени великденски яйца. Сами по себе си изглеждат като украса за Великден върху трапезата и са точно толкова добри на вкус, колкото и на външен вид. Отделете време, за да ги направите и да почерпите с тях близките и приятелите, които ще посетят дома ви, за да се чукнете с боядисани яйца и да си размените сърдечни пожелани я за Великден. Вижте как да си ги приготвите.

Мъфини за Великден

мъфини за Великден

Тези симпатични мъфини за Великден са с вкус на портокал и розова глазура от маслен крем. Преди да започнете, трябва да си набавите всички продукти от списъка:

За тестото за мъфини

 – 1 чаша безсолно краве масло, меко
– 2 чаши захар на кристали
– 6 жълтъка
– 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
– Кора на един портокал
– 1 супена лъжица пресен портокалов сок
– 3 чаши  брашно за сладкиши, пресято
– 1 супена лъжица плюс 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
– 3/4 чаена лъжичка сол
– 1 супена лъжица кардамон
– 1 1/2 чаши пълномаслено прясно мляко

За крема:

– 1 чаша безсолно масло, меко
– 4 чаши пудра захар
– 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
– 1 / 2- 1 чаена лъжичка екстракт от роза (или повече на вкус)

За декорация :

 – захарен памук

 – захарни бонбони с яйцевидна форма

Начин на приготвяне на великденски мъфини

мъфини за Великден

1. Загрейте фурната до 180 градуса. В тава за мъфини поставете хартиени подложки.

2. Смесете заедно сухи съставки в голяма купа и я оставете настрана.

3. В купа на електрически стенд на миксер разбийте маслото на средна скорост с прикачено гребло. Изсипете гранулираната захар и разбъркайте, докато сместа стане светла и пухкава (около 5-8 минути).

4. С миксера на средно ниска скорост, постепенно се добавят жълтъците, ванилията, кората от лимон и портокаловия сок. Изключете миксера и  изстържете дъното на купата с гумена шпатула.

5. Разделете тестото равномерно между всички формички, като внимавате количеството им да е около 2/3 пълна. Пече се във фурната, докато бухнат до горе и върховете им са леко златисто кафяво, за около 20 минути. Извадете и оставете да се охладят върху решетка.

6. Пригответе масления крем. В купа разбийте маслото с миксер и след 4 минути намалете скоростта и постепенно прибавете останалите съставки. Продължавайте да бъркате, докато се получи пухкава и светла смес.

7. Украсете охладените мъфини с крем, като използвате шприц. Отгоре оформете гнездо от захарния памук, в което поставете по три разноцветни захарни бонбона с яйцевидна форма.

 

източник : blog.hwtm.com

Може да харесате и..


Реклама