velikdenski qica s brokat

Великденски яйца с брокат. Как да създадем ярка, бляскава декорация за Великден?

Ето една бърза пролетна рецепта за великденски яйца. Това може да не звучи като голямо предизвикателство, но бъдете сигурни, че има голяма опасност да намирате малки блещукащи частички из целия си дом. Той се разпростира навсякъде и няма начин да се отървете много лесно от него. Въпреки това, вашите яйца за Великден ще изглеждат направо приказни, ако използвате тази техника за боядисване на яйца. Така ще внесете не само цвят, но и голяма доза настроение към празничната ви трапеза. Не ви препоръчваме да се борите после с тези яйца. Можете за случая да използвате, както сварени твърди яйца, така и само черупката им, като направите една малка дупка и от там премахнете жълтъка и белтъка от вътре. Друг удачен трик е да изпозлвате декоративни яйца от пластмаса, стиропор или дърво.

Великденски яйца с брокат – стъпка по стъпка

kak da si napravim velikdenski qica s brokat

Ако искате да направите свои собствени великденски яйца с брокат с по-малко бъркотия, ето това са нещата, които са ви нужни:

  • Яйца (сварени, празни или декоративни)
  • Брокат
  • Малка чаша за еднократна употреба
  • Купи
  • Четки
  • Лепило

brokateni velikdenski qica

След като сте премахнали жълтъка и белтъка на яйцето, измивате и подсушавате черупките и преминавате към частта с боядисването с брокат. Намажете яйцата с помощта на четката с лепило, след което потопете яйцето в купите, където трябва да сте изсипали съдържанието от брокатените капсули. Друг удобен начин за нанасяне на броката е да смесите частичките с лепилото и да нанесете с четката направо върху яйцата.

Яйца за Великден с брокат (идеи)

ideq za velikdenski qica s brokat

Можете да си поиграете с цветовете, като направите само едната половина в брокат, а другата да оставите чиста. Също така, можете да ги направите двуцветни. Ако имате деца в дома, които да ви помагат, сме сигурни, че ще се забавляват искрено с тази креативна техника за създаване на декор за вашата великденска трапеза.

idei za brokateni velikdenski qica

idei za velikdenski qica s brokat