Великден

Великденски яйца с брокат

velikdenski qica brokat dekoraciq

velikdenski qica s brokat

Ето ни отново с поредната идея за лесно и красиво декориране на Великденски яйца с брокат. Трябва ви само малко лепило, един молив с гумичка и няколко цвята брокат за украса на белите яйца. Само за няколко минути ще разполагате с куп изящни и интересно боядисани символи на този чудесен християнски празник. Използвайте въображението си и творете смело върху белите черупки. Напишете буквите на всички роднини, с които ще споделите Великден. Това ще ги зарадва и ще ги накара да се чувстват специални.

Великденски яйца с брокат – начин на декориране

velikdenski qica brokat

Този метод е разновидност на традиционното боядисване на яйца за Великден, но в случая нещата са по-опростени, по-бързи и лесни. Няма опасност да разлеете боите или да изцапате дрехите или ръцете си. Не се изискват особени умения, защото дори всяко дете може да се справи с тази блестяща декорация на Великденски яйца с брокат. Пригответе си няколко твърдо сварени бели яйца, сух брокат, лепило, салфетка, молив с гумичка, поставка за декорираните яйца, върху която ще изсъхне лепилото. Вземете яйцето и помислете по какъв начин искате да го украсите. След това направете от лепилото желаната фигура или буква и с помощта на гумичката внимателно нарисувайте шарките. Като за начало едни точки са добър избор, докато се почувствате по-уверени.

Лесно, бързо и ефектно

brokateni velikdenski qica

Дръжте яйцето над лист хартия и внимателно поръсете върху местата с лепило малко от броката. Може да работите върху едната страна и след като изсъхне добре да довършите и с другата. Прегънете листа внимателно, така че падналия брокат да остане в средната му част и внимателно го пресипете обратно в контейнера. Ако декорирате с различни цветове, използвайте нов лист за всеки отделен цвят.

qica s brokat za velikden

Направете си поставка, върху която да изсъхне декорацията, без опасност от разваляне. Върху малко плоско парче стиропор набодете няколко карфици и поставете яйцето върху тях. Преместете готовите в красива купа или Великденска кошница.

ideq za velikdenski qica s brokat