Великден

Великденски яйца с брокат

velikdenski qica brokat dekoraciq

Ето ни отново с поредната идея за лесно и красиво декориране на Великденски яйца с брокат. Трябва ви само малко лепило, един молив с гумичка и няколко цвята брокат за украса на белите яйца. Само за няколко минути ще разполагате с куп изящни и интересно боядисани символи на този чудесен християнски празник. Използвайте въображението си и творете смело върху белите черупки. Напишете буквите на всички роднини, с които ще споделите Великден. Това ще ги зарадва и ще ги накара да се чувстват специални.

Великденски яйца с брокат – начин на декориране

velikdenski qica brokat stapki

Този метод е разновидност на традиционното боядисване на яйца за Великден, но в случая нещата са по-опростени, по-бързи и лесни. Няма опасност да разлеете боите или да изцапате дрехите или ръцете си. Не се изискват особени умения, защото дори всяко дете може да се справи с тази блестяща декорация на Великденски яйца с брокат. Пригответе си няколко твърдо сварени бели яйца, сух брокат, лепило, салфетка, молив с гумичка, поставка за декорираните яйца, върху която ще изсъхне лепилото. Вземете яйцето и помислете по какъв начин искате да го украсите. След това направете от лепилото желаната фигура или буква и с помощта на гумичката внимателно нарисувайте шарките. Като за начало едни точки са добър избор, докато се почувствате по-уверени.

Лесно, бързо и ефектно

velikdenski qica brokat napravi si

Дръжте яйцето над лист хартия и внимателно поръсете върху местата с лепило малко от броката. Може да работите върху едната страна и след като изсъхне добре да довършите и с другата. Прегънете листа внимателно, така че падналия брокат да остане в средната му част и внимателно го пресипете обратно в контейнера. Ако декорирате с различни цветове, използвайте нов лист за всеки отделен цвят.

velikdenski idei qica brokat

Направете си поставка, върху която да изсъхне декорацията, без опасност от разваляне. Върху малко плоско парче стиропор набодете няколко карфици и поставете яйцето върху тях. Преместете готовите в красива купа или Великденска кошница.

velikdenski qica brokat idei