Реклама

Модерна къща в Канада

moderna kashta dvor arhitektura

Тази модерна къща на име Алдо се състои от три различни по обем, височина и дължина постройки, обединени в една обща архитектурна постройка. Всяка една от тях е облечена с различни материали, за да загатне за вътрешния интериор.

Реклама


 Част от използваните материали са дървени дъски, бял кварцов камък с формата на диамант, стоманени панели и други. Интериорът на къщата е продължение на ясните линии и филигранно разположените детайли на екстериора.

Модерна къща с хармонично разположени пространства

moderna kashta v kanada gradina

В къщата е елегантно интегриран просторен вътрешен двор, който се простира по цялата и дължина. Гарниран е с дълъг тавански люк, който позволява навлизане на естествена светлина. Това е едно от първите отворени пространства в къщата. Фокусът върху атриума е постигнат чрез позиционирането на дървени стълби в стилен дизайн. Те са успоредно разположени на вътрешната бамбукова градина.

Модерен интериор на къща с минималистична архитектура

kashta moderna kanada stalbi darveni rasteniq

Бамбуковите дръвчета в тази модерна къща в Канада растат безпроблемно до стената, оформяща коридор между нея и стълбите.

kashta moderna kanada kuhnq staklen parapet

Останалата част от сградата се развива около тази централна ос. В резултат се получава една интересна игра на хармонично разположени обеми.

kashta moderna kanada hol divan

До този красив и елегантен коридор е разположена най-публичната зона – холът, последван от трапезарията и кухнята. От другата страна на архитектурната постройка се помещават гаражът, пералното помещение, тоалетната и мазетата.

moderna kashta kanada kuhnq masi stolove

Скулптурното стълбище води към втория етаж, който отново е оптически разделен от естествената светлина на атриума. От едната страна са три еднообразни детски спални, и от другата страна е релаксиращият кът за сядане съчетан с библиотека, която е с изглед към задния двор.

kashta moderna kuhnq kafqva

Кухнята е сърцето на дома през деня. Проектирана е така, че да осигурява идеалното място за неформални събирания, ястия на шведска маса и домашно готвене. Поради заобиколеността на къщата от богатата природа и разположената плъзгаща се стъклена врата, е нужно да се съобрази интериорът на кухнята със зеленината навън. Вратата е стъклена и идеално се слива дизайнът на интериора с околната среда. Разбира се, помислено е за вида на стъклените панели. В къщата са поставени на доста места и са абсолютно сигурно. Изработени са от тройно, нискоемисионно стъкло, за да издържат на екстремни ситуации.

kashta moderna kanada spalnq bqla cherno

В тази модерна къща, темата за светлината не е подмината. Тя играе основна роля във всяка стая и е много повече от яркост. Светодиодно осветление е интегрирано във всяка стая с много тела. Част от светлините са монтирани в таваните и зад вдлъбнатини. Късите светлини са скрити зад сянка, което ги прави невидими.

moderna kashta kanada kuhnq vsekidnevna

Помислено е и за функцията на затъмняване, която осигурява допълнителна атмосфера, съобразена с ритъма на деня, настроението или повода. Голяма част от къщата е специално проектирана така, че продължи на минималистичния език, на който ни говори архитектурата.

moderna kashta kanada banq bqlo cherno mramor

kashta moderna kanada bar butilki

moderna kashta kanada basein

 

Може да харесате и..


Реклама