kashta savremenna bejova fasada

Представяме ви съвременна къща с флексибилен архитектурен дизайн, която е семейна резиденция. Построена е на предизвикателно място с изглед към Атлантическия океан. Точното й местоположение е град Кейптаун, Южна Африка. Собствениците са искали да им се изработи гъвкава семейна резиденция. Грандиозното място е изисквало дизайн, който да отговори подобаващо на неговите аспекти. Къщата е разположена на билото под Лъвската глава (Lions Head). Мястото е крайно ъглово и стръмно, предимно с южно изложение на хълм изложен на преобладаващите ветрове. Проучването на тези условия е сформирало дизайна на постройката.

Съвременна къща в Кейптаун, Южна Африка

kashta savremenna moderna terasa

Строежът започва със създаването на обширно партерно ниво върху основния плинт за дневни стаи, стаи за гости и вторични пространства, като фитнес и гараж. Първият и вторият етаж са разпределени разпокъсано в завъртаща се структура, за да се създаде централна, но защитена външна тераса. Стъклен мост прави връзката между фрагментираните структури в по-горните нива и позволява навлизането на слънчева светлина между спалнята и централните зони в южната част на къщата.

Съвременна къща с флексибилен архитектурен дизайн

savremenna kashta spalnq kafqv laminat

Всички стаи в тази съвременна къща са оптимизирани. Семейните спалните са стратегически разположени на втория етаж с обширни гледки и пищни интериори.

moderna banq s vana

Всички спални имат свои собствени съблекални, самостоятелен санитарен възел с гледка към заобикалящата ги природа, както и самостоятелни тераси.

kashta savremenen stil trapezariq kojeni stolove

Чрез издигане основните жилищни площи и с внимателно обмисляне на озеленяването около приземния етаж е намален пътния и шум. На партерния етаж всички стаи са с двоен стъклопакет. Щедри навеси, външни плъзгащи се врати и перфорирани стоманени и алуминиеви стрехи помагат за естественото засенчване на фасадите. Всички врати и прозорци са със стъклопакет, зад който стоят грижливо подредени вътрешни пространства. По този начин се гарантира прекрасна гледка.

kashta savremenna stalbi beli staklo

Монолитните стълби са разположени така, че сутрин да пречупват слънчевата светлина, за да създадат усещане за спокойствие. Фитнес залата, стаята за масаж и луксозните спални за гости са разположени на партера зад растителност, екрани и двоен стъклопакет, за да осигури мир и неприкосновеност на личния живот.

kashta savremenna bar plot kafqv

На север от главните стълби е разположен бар с фасетиран закален мед. Покрит е с естествени каменни плотове и с лазерно изрязана алуминиева предница, за да се слее със съвременното жилищно пространство.

savremenna kashta basein mozaika

Басейнът със синя мозайка се вписва чудесно в дължината на терасата, за да донесе още морско настроение.

savremenna kashta basein divan darvo

Архитектурната естетиката на тази съвременна къща личи и отвън. Цялостното остъкляване компенсира масивната бетонна структура. Отвътре бетонните стени са облечени с дървен материал за повече уют. Подовете са от матов естествен камък.