Градина

15 идеи за декорация на градина

683views

idei dekoraciq za gradinara chanta piknik

Всяко едно кътче в рамка, която е оградата в случая, има нужда от освежаване през определен период от време и понеже красотата се крие в малките детайли, сме решили да ви покажем няколко идеи за декорация на градина. За някои от тях може би сте се сещали, за други не. Изберете подходящата идея за вашето вълшебно място, отделете малко време и ще се изненадате от резултатите. Всеки предмет ще си дойде на мястото и ще създадете една радваща окото и душата картина от цветове и растения.

Идеи за декорация на градина

idei dekoraciq gradina shisheta

Камбанките са неизменна част от почти всеки двор. Защо да не си направите и вие такива. Достатъчно е само да запазите няколко бутилки от вино (стъклени, може да са с различен размер) и да намерите малко тел. Завържете ги за гърлата и изберете подходяща  височина да ги закачите. След това започнете да се наслаждавате на приятните звуци, които издават.

gradina dekoraciq idei stalbi

Малки цветни плочки по стълбите ще ги обновят и ще им предадат персоналност и стил. Не се колебайте да внесете малко цветно настроение изкачвайки се към дома си.

gradina dekoraciq idei polilei vaza

Тези саксии всъщност до скоро са били полилеи. Ако сте решили да сменяте осветителното си тяло, не го изхвърляйте, намерихме му приложение. Прибавете малко пръст, сложете любимото си цвете и честита ви нова придобивка.

gradina idei dekoraciq fener

Сложете стъклени камъчета или бели пластмасови перли в стар, неизползваем фенер. Можете да ги намерите в индийските магазини. Ще придадат доста блясък и стил на градината ви.

Изненадайте гостите си

gradina idei dekoraciq fontan

За любителите на фонтаните. Използвайте средно висок керамичен съд в интересна форма и пробийте дъното му. Промушете тънък маркуч отвътре (както е показано на снимката) и така ще имате фонтанче, което ще е дори функционално – ще полива цветята ви. Може да доукрасите с камъчета около фонтана.

gradina idei napravi si stolove dekoraciq

Плетените столове присъстват в почти всяка градина. Тук идеята ни за декорация е да ги пребоядисате в интересен цвят, съчетаващ се с останалите мебели и да закачите малка декоративна саксийка на облегалката. Не се бяхте сещали нали? Гостите ви също ще бъдат изненадани.

idei dekoraciq gradina kilimche

Оцветете килимчето пред вратата си със спрей за боядисване. Можете да използвате шаблон или просто да направите няколко цветни ленти.

idei dekoraciq gradina palet masichka

Всичко, от което имате нужда е един дървен палет, който да освежите с боя. Оказва се, че може да е много функционален, защото се превръща в градинска масичка.

idei gradina dekoraciq saksia boq

За тази идея за декорация използвайте бяла боя върху порцелановите си саксии, след това шаблон за картинките.

idei gradina dekoracia saksii na ogradata

 

Прибавете свежест към оградата си като боядисате няколко керамични саксии в различни искрящи цветове и ги закачите едно под друго. Можете да ги боядисате със цвете спрей, който можете да закупите от големите вериги магазини за градински принадлежности.

idei gradina dekoraciq shablon vazglavnica

Добавете персоналност към меките части в градината си (възглавници и дюшеци), като ги оцветите контрастиращ на основния цвят. На снимката горе е показана идея с форми на листа. Използвани са шаблони, не е нужно да имате специални умения.

gradina dekoraciq idei cvete ramka

Обновете стария си прозорец с мрежа, използвайки прежда. Направете няколко дълги шева за по-смел ефект. Повече функционалност ще му предадете, ако напишете номера на улицата, на която живеете или името на семейството си.

gradina napravi si dekoraciq postavki za saksii

Използвайте метални подложки за саксии. Ако намерите 3 различни големини ще е по-интересно. Идеята ни за тази градинска декорация е да ги закачите едно под друго на стена или на ограда. Важно е във всяка една от поставките да има висящи растения, такива които не растат на височина. Аранжирайте, така че да се получи цветен водопад от цветя.

decoraciq idei gradina napravi si terarium

Терариумите съществуват от векове, а в последно време набират все повече популярност. Всичко, от което се нуждаете е дървена плоскост, няколко малки саксийки с цветя и стъклен похлупак.

снимки: www.bhg.com