Градина

Градина – как да я подготвим за лято 2016

градина

Топ 10 необходими инструменти, които ще трябват на всяка градина за лято 2016.

Лятото наближава с всеки изминал ден, ето защо всички собственици на двор и градина трябва да разполагат с необходимите инструменти за поддържането им. В сайта на LAZARA може да откриете разнообразни идеи за градината, от които да се възползвате през всеки сезон – от озеленяване до избор на най-подходящите сортове цветя за градината и градински мебели. Те ще бъдат полезни както на начинаещите градинари, така и на опитните, които умело се грижат за интериора и екстериора на своите дом и градина.

И тъй като предполагаме, че със стоплянето на времето вече сте подготвили градината си с настъпването на Първа пролет, нека да видим дали разполагате с всичко необходимо, за да посрещнете лятото на открито. Проверете в списъка с Топ 10 необходими инструменти, които ще трябват на всяка лятна  градина.

Градина – как да я подготвим за лято 2016

градина

10. Градински ножици.

Това е неизменна част от оборудването за всеки градинар – от новак до експерт. Един прост, лесен за използване инструмент, който измества вашата градина от обрасла и разхвърляна към подредена и спретната.

9. Косачка за трева.
Една лесна и очевидно необходима покупка, която трябва да се направи преди лятото. Всички, които искат тяхната градина да изглежда без усилие чиста. Използването й е лесно и наложително през лятото, а редовното косене на тревата създава впечатление за поддържана градина.

градина

8. Тример за трева.
За разлика от косачката, лекият тример за трева ще ви позволи да отрежете и оформите на ръбовете на избуялата растителност, което ще направи вашата градина да изглеждат чиста, за разлика от тази на съседите ви.

7. Градинска лейка.

Това звучи очевидно, но е необходимост през топлите дни, когато почвата изсъхва много. Ето защо е от съществено значение всеки градинар да има градинска лейка, с която да напоява сухата пръст на жадните си растения през лятото.

градина

6. Градинска количка.

Този уред ще спести време на всеки градинар, защото няма да се налага да ходи напред – назад, носейки тежки  и големи предмети или насипна тор за подхранване на почвата. Лесно може да сложи вътре всичко необходимо и да я избута до желаното място без излишно натоварване.

5. Градински ръкавици.

Добре е да имате поне два чифта дебели и по-тънки памучни ръкавици, с които лесно да скубете плевелите или да садите и пресаждате растенията във вашата градина. Те ще ви бъдат нужни при всички случай, независимо дали възнамерявате да прекарат 5 минути или 4 часа на открито.

gradina

 4. Гребло за морава и за листа.

Почистването на моравата си заслужава всяко усилие, защото чистата трева е много по-красива от онази, върху която има паднали листа, клони и други излишни неща. донесени от вятъра. А и виждайки това гостите, които пристигат в дома ви, ще бъдат подмамени да мислят, че сте по-организирани, отколкото сте в действителност.

 3. Циркуляр.

Той не само, че е перфектен за всяка градина през лятото, но ще ви служи в продължение на години. Има огромна гама от леки и преносими опции на циркуляри – страхотни допълнения към всеки комплект инструменти.

gradina

2. Лопата.

Една удобна и голяма лопата за копаене в градината е винаги необходима. Ако искате да имате една страхотна лятна градина, няма как да не я използвате често. С разнообразието, което се предлага на пазара лесно ще изберете най-подходящата за себе си.

 1. Кърпа за ръце.

И накрая, но не на последно място – може би един от най-основните инструменти в колекцията на всеки градинар – кърпата за бърсане. Многофункционален и идеален инструмент, който да ви улесни по време на заниманията с градинарство в неделя следобед.

gradina

gradina
gradina

gradina

gradina

gradina

gradina

gradina

gradina

 

източник: fantasticviewpoint.com