Градина

Градински мебели от дърво

gradinski mebeli darvo

darveni mebeli gradinata

Дървото е чудесен материал и сполучлив избор за градински мебели. То се съчетава чудесно със заобикалящата растителност в двора или градината ви. Този материал излъчва усещане за уют, топлина и създава подканяща и успокояваща атмосфера. Мебелите, които избирате за това открито пространство, трябва да бъдат издържливи на външни условия.

Градински мебели от дърво – какво трябва да знаете за тях

gradinski mebeli darvo

За съжаление повечето градински мебели от дърво не са обработени по начин, че да издържат на агресивните атмосферни условия като дъжд, силни слънчеви лъчи и значителни температурни амплитуди. Това може да увреди материала и да доведе до гниене и напукване. За да запазите мебелите си невредими, трябва периодично да ги третирате със защитни покрития. По този начин ще ги предпазите от вредата на неблагоприятните метеорологични условия върху тях.

Мебели от дърво – какви да изберем?

mebeli darvo za gradinata

Много хора се чувстват несигурни в избора си, защото се предлагат разнообразни видове дървен материал. Меката дървесина не е подходяща за външни мебели, защото не е устойчива на продължително атмосферно влияние, дори и да е покрита със защитен слой. Твърдата дървесина, от друга страна, може да издържи до 30 години, ако грижливо се поддържа. Тиковото дърво е вид твърда дървесина от югоизточна Азия. Там то се използва от хилядолетия за строеж на къщи, лодки, мостове и други външни постройки. Това дърво е предпочитано и масово използвано поради две причини – заради естествената му устойчивост на природни въздействия и заради силата и издържливостта му. Богато е на масла, които го предпазват от вредните UV- лъчи и действат като воден уплътнител, отблъскват термитите и останалите паразити, които разяждат материала. Като резултат тиковото дърво не се нуждае от предпазна защита, и за разлика от останалите видове, не може да бъде нападнато от термити, засегнато от мухъл или гниене, дори да е навън през цялата година. Ето защо е предпочитан материал за градинските мебели.

Макар да изяснихме разликата в типовете дървен материал, от които се изработват градинските мебели, от съществено значение е да се отбележи и качеството. Много видове дървесина се предлагат в различни степени на качество, като разликите между отделните нива могат да бъдат толкова съществени, както и при самия тип на материала. Затова е добре да сте наясно какъв дървен материал да подберете за мебелите вътре в дома си и какъв да поставите в градината си.

Открито кътче за отдих  с дървени мебели

mebeli ot darvo za gradinata dvora

 Дървени мебели, устойчиви на влага и интензивни слънчеви лъчи

mebeli darvo gradina basein

Дървени мебели за открити пространства

gradinski mebeli ot darvo

Красиви дървени мебели в цветна градина 

gradinski mebeli darvo

Дървото като предпочитан материал за екстериорен дизайн

darveni mebeli za gradina

gradinski mebeli darveni

mebeli darveni za gradina

mebeli za gradina darveni

darveni mebeli gradina