идеи за двора

Хипнотизиращи минималистични идеи за двора през зимата.

Дизайнът на двора и градината през зимата трябва да изглежда добре, независимо, че не прекарвате толкова време в откритите пространства около дома си през студените дни. Оскъдното озеленяване и суровите метереологични условия трябва да се вземат в предвид, когато полагате грижи за добрия външен вид на малките или големи по размери двор и градина, за да изглеждат приветливо и през хладните месеци на годината. Макар и по-трудно за постигане, това съвсем не е невъзможно. Ще се убедите в това, след като видите красивите идеи за двора през зимата по-долу.

Идеи за двора през зимата

идеи за двора

Грижите за оформлението на двора през зимата са много важни. По този начин ще бъдете позитивно настроени и притесненията ви ще изчезват след време. Висящите сандъци за цветя изглеждат много красиво, поставени върху стените на двора. Бъдете креативни и се погрижете за дизайна на къщата отвън и екстериора около нея. Използването на декоративни бели камъни ще покрие лошото състояние на тевните участъци и ще създаде асоцииации със сняг. Композиция от устойчиви вечнозелени храсти в кашпи може да внесе раздвиженост и интерес към дизайна в зимната градина.

идеи за двора

Сковаването на подобна решетка от няколко дървени летви едва ли ще ви затрудни, но с нейна помощ може да осигурите завет и така необходимата слънчева светлина на растенията, която е по-оскъдна през зимните месеци. Иберете да я поставите на стената, която улавя всеки слънчев лъч по това време на годината.  Еднаквите саксии ще осигурят естетическа гледка за подреден и добре обмислен дизайн на двора.

идеи за двора

Практичната пергола, която осигурява сянка през слънчевото лято, може да се използва и през зимата. Тя би могла да бъде един вид конструкция за шатра, която да се превърне във фокусна точка в двора през зимата. Важно е да се аранжира красиво с устойчиви на студа растения и камъни. Да не говорим, че ако се украси със светещи коледни лампички, ще се превърне в атрактивна част от външната коледна украса.

идеи за двора

Влажното и мокро време през есента и зимата може да изцапа двора ви с кал, но не позволявайте да останат отпечатъци от стъпки в него. Използвайте декоративни камъни за настилка върху местата, на които стъпвате често и имат почва, за да избегнете проблема, който освен влошаване на състоянието на двора, ще ви отнеме време и усилия за почистване.

Сигурни сме, че в зависимост от размерите, растителността и разположението на откритите пространства около дома ви ще намерите подходящите идеи за двора, които ще запазят добрия му вид и през зимата.

идеи за двора

идеи за двора

идеи за двора

идеи за двора

идеи за двора

идеи за двора

идеи за двора

идеи за двора

идеи за двора

идеи за двора

идеи за двора

идеи за двора

 

източник:topinspirations.com