Идеи за озеленяване на градината

idei za ozelenqvane na gradina

Идеи за озеленяване на градината, чрез които може да оградите пространството на отделни сектори. Направете зелена граница от бордюри, ръбове и первази между отделните кътчета. Става въпрос за обособени лехи и повдигнати саксии, както и за местата извън тревата и калдъръмената настилка. Тези периферни сектори в откритото пространство около дома ви имат потенциала да създадат огромно впечатление.

Идеи за озеленяване в градината със стил

idei za ozelenqvane na gradina

В случаите, когато преобладава чакъла като основна настилка в градината или двора, един бордюр, запълнен с цветя може наистина да изпъкне.

idei za ozelenqvane na gradina puteka s kamuni

Напоследък високият бордюр присъства във всяка модерна градина. Зелената тревна площ е отделена високо от пътеката с чакъл и каменни плочи. Линията от интересни растения под нея поставя идеята за оригинален екстериор на едно много по-високо ниво.

gradina ideq ozelenqvane rasteniq

Секторите, които ограждат откритото пространство на градината може наистина да изпъкнат, ако са добре очертани. Ако искате да направите наистина голямо впечатление, опитайте да изградите бетонна стена като тази на снимката. Това е една от най-въздействащите  идеи за озеленяване на градината.

Стратегия с повторения

idei za ozelenqvane na gradina

Нека да обърнем внимание на стратегиите, които хващат окото в пейзажа. Запълване на високите цветни лехи с еднообразни растения създава модерна естетика в градината. Ако отделните сектори са в различни цветове и форми, дизайнът на екстериора е изключително впечатляващ.

idei za ozelenqvane na gradina

Повторението изглежда много ефектно около пътеката, която е близо до входа. По този начин се създава жив зелен бордюр, които отделя градинската част от алеята.

idei za ozelenqvane na gradina

Опитайте този минималистичен подход, като вместо за запълване на цялото място с чакъл или лехи с еднакви растения, направете зелена линия само в близост до перваза от стомана.

idei za ozelenqvane na gradina

Нека сега да насочим вниманието към разнообразието от растения, изложени пред погледа в градината в буйните лехи. Издържливи растения в различни нюанси и високи треви създават драматичен вид на озеленяването на градината, особено когато са засадени в модeрна архитектура.

Идеи за озеленяване в градината на няколко етажа

ozelenqvane na gradina idei

Градина с интересно озеленяване около оградата

gradina ideq ozelenqvane rasteniq ograda

Бордюр около чакъла в градината

ozelenqvane na gradina ideq

Идея за озеленяване на малка градина

ozelenqvane na gradina ideq

ozelenqvane na gradina ideq