gradina moderna ezero fontan zeleni rasteniq

Всяка градина може да бъде променена до неузнаваемост и да се превърне в модерна градина с дизайнерски мотиви, стига да знаем какво й липсва и кое е излишно. Изчистен дизайн може да бъде постигнат с внимателно подбрани растения и структурирани аксесоари, които имат достатъчно място около себе си, за да бъдат забелязани.

Модерна градина с характерните приемственост и уют

moderna gradina zeleni rasteniq hrasti ezero

Съвременната модерна градина е характерна с повторение на растения и дизайнерски мотиви за приемственост и уют. Идеята е да се създадат кътове, които да не са натрапчива гледка и да не пречат на красивия изглед, който се разкрива пред градината (ако например градината е в къща на първа линия на морето). В съвременните градини често са разположени растения в непрекъсната линия или такива с доста място около тях, за да могат да бъдат разглеждани като самостоятелни, придавайки повече индивидуалност на пространството.

Растения, аксесоари и акценти във всяка модерна градина

gradina moderna zeleno hrasti rasteniq kamani

Преобладаващите растения в модерните градини са по-малко цветни. Актуални и характерни за този стил външни кътове са такива, които имат своя собствена стойност и са визуално интересни. Определено ще бъде забелязано присъствието на растения със странни листа или палми например. Декоративните треви създават усещане за архитектурно оформление.

moderna gradina zeleni cherveni hrasti kamani

Ъгловите места в съвременните градини могат да се сработват много добре с пейзажа, ако са оформени с кръгли тревисти насаждения. Ако растението е малко, може да бъде отделено от останалите, за да образува самостоятелен архитектурен елемент. Използваните материали често са естествени – камъни и чакъл. Цветни или натурално оцветени камъни са идеален начин да се покрие незасадената площ. Можете да ги съчетаете по свой творчески начин със стъкло, дърво или плочки, които да отразяват светлината.

moderna gradina fontan zeleni rasteniq ograda

Водните съоръжения са част от всяка модерна градина. Независимо дали материалите са естествени или не, формите образуващи водни източници запазват своето влияние. Може да пробвате да си направите тънка водна ивица ,заобиколена с интересни растения или дялъни камъни. Железни предмети или такива от неръждаема и поцинкована стомана, както и керамика в приглушени тонове, могат да се използват за направата на фонтани.

gradina moderna ognishte stolove

Модерните мебели, разбира се, са един от начините да поставите акцент в съвременната модерна градина. Разнообразието от материали е голямо, включително дърво, метал, стъкло или естествен камък, могат да бъдат много семпли или луксозни (в зависимост от предпочитанията ви) в градината. Абстрактни скулптури в свободна форма често се използват като инструмент за образуване на фокусна точка в градината. Саксиите следват основният геометричен дизайн. Весело и приятно сътворяване на красива и вдъхновяваща градина ви пожелаваме.

gradina moderna raigras darvo hrasti plochki

 Модерна градина с алпинеум и камъни

gradina moderna rasteniq kamani alpineum

 Модерна градина с кът за почивка – пейка

gradina moderna zeleni rasteniq peika

 Красива градина с пътека и бели цветя

moderna gradina beli zeleni cvetq rasteniq

 Семпла градина с цветя в саксии и сиви плочки

moderna gradina cvetq saksii sivi plochki

 Интересна градина с красиво оформени малки храсти

moderna gradina hrasti kamani plochki

moderna gradina hrasti stalbi raigras ognishte

moderna gradina kamani vodopad

moderna gradina lista kamani rasteniq

moderna gradina rasteniq zeleni cherveni kamani

moderna gradina treva vodopad rastenq kamani

moderna gradina vodopad darveta zeleni rasteniq

moderna gradina zelenibeli rasteniq cvetq hrasti

moderna gradina zeleni hrasti rasteniq pateka