Реклама

Най-красивите сини цветя за цветна градина

cvetq sini gradina cvetna lead plant

Странният цвят на цветята в градината ви могат да я направят доста различна и вдъхновяваща за всеки, който я зърне. Представили сме ви няколко от най-красивите сини цветя за цветна градина, пред които никой няма да остане равнодушен.

Реклама


 Амфората (или Lead plant) е растение, което се разпространява бързо и покрива почвата. Успява да направи истинско шоу за очите ни с неговите небесно сини цветове и наситено червени пъпки. Съветът ни е да го отглеждате на слънце или на сянка (расте по-бавно на сянка) и добре дренирана почва.

Чарът на най-интересните сини цветя

cvetq sini cvetna gradina brunnera

Продължаваме да разкриваме чара на най-красивите сини цветя за цветна градина през лятото и пролетта. Това е Брунерата. Тя е разкошно цвете за градина, но не е много известно. Разгръща бледосините си цветове през пролетта. Сенчестолюбиво растение е.

Вдъхновяваща градина със сини цветя

cvetq sini cvetna gradina klematis

Това е пленяващият Клематис. Най-очарователните и сини цъфтящи сортове са “Crystal Fountain”, “Ice Blue”, или “Арабела”. Любува се на слънце и влажна, добре дренирана почва.

cvetq sini cvetna gradina sinq zvezda

Дори и никога да не сте чували за синята звезда, ще ви кажем, че тя заслужава доста внимание в градината. Любимото и време е краят на пролетта, защото тогава започва да цъфти. Няма да сгрешите ако и предложите място със слънце или частична сянка с добре дренирана почва.

cvetq sini gradina cvetna astra

Астрите са едни от последните цветя, които цъфтят в градината. Можете да се насладите на червените, лилавите, розовите, белите и сините им цветове. Сравнително дълготраен е цветът им и във ваза. Добре виреят на слънчеви места с влажна почва.

cvetq sini gradina cvetna bellflower

Bellflower е очарователно ниско цвете за вилна градина например. Обичат да са на слънце или частична сянка с добре дренирана почва.

cvetq sini gradina cvetna baloni

На тези цветя им казват Балони, заради формата им. Многогодишни са и задържат цвета си в продължение на няколко седмици през лятото. Харесват слънчевите места и добре овлажнената почва.

sini cvetq gradina cvetna grozdoviden ziumbiul

Гроздовидният Зюмбюл е част от колекцията ни със сини цветя за цветна градина. Това красиво пролетно цвете можете да го намерите в синьо, лилаво, бяло или жълто. Еднакво добре се чувства както на слънце, така и на сянка, стига почвата му да е добре овлажнена.

sini cevetq gradina cvetna salviq

“Сини цветя за цветна градина” продължава с красивата Салвия. Тя е растение устойчиво на топлина и суша. Подходящите условия за отглеждане на Салвията са пълно слънце и добре дренирана почва.

sini cevetq za cvetna gradina delfinium

Делфиниумът е доста разпространено синьо градинско цвете, но се оказва, че могат да са доста претенциозни. Обичат прохладни места с поток от вятър. Обичат слънчево място или такова с частична сянка, както и добре дренирана почва.

sini cvetq za cvetna gradina hortenziq

Синята хортензия е толкова впечатляваща, че ако сте истински любител на цветята, ще ви накара да затаите дъх пред нея. Те могат да бъдат доста срамежливи цветя в показването на пълния си потенциал от красота. Затова е добре да ги подрежете веднага, след като увехне цветът им. Любители са на утринното слънце и  следобедната сянка съчетани с влажна, добре дренирана почва, която да е богата на органична материя. Не позволявайте хортензиите ви да станат твърде сухи.

sini cvetq za cvetna gradina parennium

Парениал (Розовиден здравец) излъчва толкова много красота, макар и малкия си размер, че няма как да не се превърне в достойно синьо цвете за вашата цветна градина. Зелените му листа наподобяват тези на здравеца. Харесва слънце или частична сянка и влажна, добре дренирана почва.

sini cvetq za gradina cvetna funiika

Фунийките съществуват не само в син цвят. Можете да ги намерите в наситено, розово, червено или лилаво. Лесно се присажда и захваща. В това отношение не е претенциозна, но понякога може да отнеме няколко месеца докато реши да разкрие цвета си пред вас. Уверете се, че сте ги поставили на напълно слънчево място, за да виреят добре.

Може да харесате и..


Реклама