Обзавеждане и Дизайн

4 бързи стъпки към подреден дом!

podreden dom

Началото на годината е времето, което ни подтиква към най-различни начинания и по-добра организация в живота. След като през миналата година сме трупали много ненужни предмети и най-вероятно и някой друг негативен спомен, януари ни носи със своя старт и вдъхновението за промяна. Дали в работната среда, гардероба или взаимоотношенията, това е най-подходящият период за разчистване на живота от излишни неща и внасяне на доза ред. И от къде другаде да се захванем най-напред, ако не от това да постигнем подреден дом?

4 бързи стъпки към подреден дом!

1. Мотивация

Вземи лист хартия и напиши нещата, които внасят дисбаланс в ежедневието ти. Дали е неподреденият гардероб, който те кара да закъсняваш или сутрешната закуска, която толкова старателно си оформила и моделирала, че всеки архитект може да ти  завиди. В момента, в който осъзнаеш кое е нещото пречещо на точността ти, ще си спестиш дневната доза нерви и стрес. Така ще си с една стъпка напред към един подреден дом.

2. Пречистване

Изхвърли всичко ненужно! Бъди честна, кога последно носи тази розова блуза? Ако миналата година не си си направила труда да играеш с тенис ракетата, едва ли ще я използваш тази. За постигане на един сравнително подреден дом, е важно да запомним, че ние контролираме предметите си, а не те нас.

3. Нови навици

 Изкорени навици като ядене в късните часове и използване на лаптоп и таблет в леглото. Вечерта е време за почивка и релаксация. За това, вместо трупане на излишни калории и облъчващи предмети в мястото за спане, включи към нощните си обичаи ароматен чай, вино, което да те отпуска и някоя книга от любим автор или жанр.

4. Поддръжка

 Къщната работа не винаги трябва да бъде толкова неприятна. Пусни си любимия сет от YouTube, и се отдай изцяло на дома си, като си дадеш всекидневно малко време, в което да измиеш чиниите, минеш с прахосмукачката и изхвърлиш боклука. Освен подредения дом, дневната доза организация, ще те държи тонизирана и ще те предпазва от пренатовареността.

 Използвай пластмасови цветни пликове. Те са удобни за прибиране на документи, писма или запазени за спомен билети от концерти.

Цветни пластмасови пликчета

Складирай в цветни и свежи кошчета или кутии. Големите торби с прибраните от миналия сезон аксесоари и дрехи се развалят, когато са натрупани заедно и нагъчкани някъде в килера. Вместо това ги сгъни и подреди в надписани кутии. Така в подходящия момент ще можеш да намериш това, което търсиш.

кутии и кошчета за складиране

Най-лесно и удобно да се организират коланите и шаловете са на куки с лепенки. Залепи ги като използваш вътрешната страна на вратата на шкафа , така винаги аксесоарите ти ще са видими и под ръка.

залепващи куки

Друг трик за подреден дом са кутиите и подносите направени специално за  събиране на ключове, монети, визитки и други дребни предмети.

кутия за дребни педмети