тенденции

Научете кои ще бъдат актуалните тенденции в интериора, които да “поканите” в дома си през 2017.

Подгответе се за една ведра 2017-та година,  пълна с весели цветове, смесени десени и щастливи мотиви – плюс няколко неочаквани обрати. Очаквайте пеперуди, сгъваеми стаи и голямо разнообразие от изкуствени кожени повърхности през следващата година. Сигурни сме, че искате да разведрите обстановката около себе си, но ето правилните начини, по които да го направите.

Дизайн и облик на дома – тенденции 2017

тенденции

Ярко зелено.

Цветът на годината, определен от Pantone за 2017 е “зеленина” и през следващите месеци той ще бъде навсякъде около нас – от решенията в интериорния декор за стени до модните и комерсиалните дизайни. Веселият нюанс олицетворява освежаване и ревитализация, които ще внесе в заобикалящата ни атмосфера. Според специалистите, именно от това ще се нуждаем всички през следващата година.

тенденции

Пеперуди.

Цветните лекокрили пеперуди се превърнаха в предпочитан весел мотив в интериора на дома. Те символизират грация и оптимизъм, а това е причината вече да излязат от украсата на детската стая и да превземат нови и различни пространства. Ето ги и върху тюркоазения тапет на Christian Lacroix с изискани акценти. Не е ли прекрасен?

тенденции

Микс от десени.

Това бе една от атрактивните тенденции, които направиха впечатление по време на Седмицата на модата през есента – нали знаете, че модните ревюта са един вид катализатор за онова, което ще бъде модерно и в пространството на дома, следователно ще присъства в домашния декор през тази година. Любителите на пъстрите шарки могат смело да ги комбинират, като се стараят да се ограничат в една цветова гама от няколко повтарящи се тона.

тенденции

Тъмно синьото е новото черно.

Независимо дали търсите начин да акцентирате стаята си или искате да актуализирате старите кухненски шкафове, тъмно синьото ще бъде предпочитаната алтернатива на черното през 2017 г. Модерният привкус с традиционна атмосфера, който тъмносините двойки с различни нюанси придават практически на всяка цветова схема, отдава загадъчност на пространството, без да създава усещане за по-малки размери (както черният цвят понякога прави).

тенденции

Вградени уреди и стаи.

Сентенцията “По-малкото е повече” никога не е била толкова точна, колкото сега. Когато става въпрос за пространството в дома през 2017, дизайнерите препоръчват свитите стаи и вградените уреди, които да спестят ценно място. Устройства като прибиращи се абсорбатори за пара, поставени върху кухненски остров и дори цяла кухня, която може да се събере в кутия ще станат изключително популярни.

тенденции

Изкуствени покрития.

Имитацията ще бъде модерна през 2017 г. – и ние не говорим само за килими от изкуствена кожа. Собствениците на жилища и дизайнерите се обръщат към изкуствените материали за ниско бюджетна, а понякога и по-надеждна алтернатива на автентичните материали. Изкуствените дървени греди на тавана, например, не могат да гният или да се издуват като истинското дърво. Инженерният кварц, използван за кухненски плотове (на снимката вдясно), може да издържа на топлина и кисели храни по-добре от Carrara мрамор (на снимката вляво). Други тенденции за дизайн на дома, които можете да очаквате да видите през годината, включват голямо разнообразие от тезгяхи от изкуствена кожа, изкуствена зеленина и изфабрикувани сиви подови настилки (алтернатива на сложната задача за прилагане на сиви облицовки върху твърда дървесина).

източник:elledecor.com