дизайн на баня

Запленени от красотата, която носи със себе си този тип интериорен дизайн, ще ви покажем дизайн на баня в стил Тоскана. Тоскана е област в Италия, която привлича посетители от цял свят заради виното и храната си и очевидно те са особено завладяващи, щом се е появил цял стил в обзавеждането с това име. С течение на времето се е превърнал в популярен стил, който може да се приложи във всяко помещение на дома. Пригответе се да добавите топло и приветливо усещане в банята си. Тя с радост ще ви напомня за отминалите древни времена, за италиански извори, преобразени в земни текстури и материи, високи тавани и успокояващи цветове.

Дизайн на баня в стил Тоскана

дизайн на баня

Идеите за дизайн на баня в стил Тоскана ще ви покажат, че това е идеалната комбинация между абсолютното задоволяване на нуждите и вечната красота. Проектирайки тази част на дома си, важно е да го направите така, че да бъде съчетана с останалите помещения. Трябва да се получи плавен преход, а не ярък контраст между тях, за да изглеждат в синхрон и като част от едно цяло. Можете да превърнете банята си в луксозна и изискана чрез декорации в този стил. Метални елементи, керамични или мраморни плочки за баня са перфектни, ако имате средиземноморски или тоскански елементи в останалата част от интериора на дома ви.

Невероятни идеи за дизайн на баня в тоскански стил

дизайн на баня

Създайте впечатление с направата на дизайн на баня в тоскански стил. Интегрирайте в помещението си различни материали и текстури от древните епохи и допълнете атмосферата с типичните тоскански цветове. Запечатайте чара на Италия със старинни каменни облицовки по пода или плота на мивката. Акценти и аксесоари за баня, характерни за Тоскана, ще оформят банята ви изцяло и ще й придадат завършен вид. Благодарение на този стил в интериорния дизайн можете да превърнете любимото си помещение в спа център, където да започва и да свършва деня ви.

дизайн на баня

Относно цветовете на стените – топлите тонове са идеални за тях. Изборът на такива на жълта основа ще се превърнат в чудесно “платно” за изграждане на цялостния стил. Лесен начин за акцентиране е чрез поставянето на картина със златиста рамка например. Ако искате да добавите тъмни цветове, направете го с тъмно лилаво, маслиново или тъмно синьо. С тази цветова палитра лесно ще се сдобиете със домашен спа център. Изберете и подходящите мебели за баня в този стил.

дизайн на баня

Избирайки декорацията за този тип бани, придържайте се към предметите от старинния свят в цялостното обзавеждане за баня. Интегрирайте елементи като метални урни, теракотени саксии с влаголюбиви растения, свещници от ковано желязо и други подобни. А защо не и да поставите цял един рафт от метал. Подовата настилка трябва да си пасва добре с тосканските плотове на шкафчетата.

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн на баня

дизайн-на-баня

дизайн-на-баня

дизайн-на-баня

дизайн-на-баня

дизайн-на-баня

дизайн-на-баня

дизайн-на-баня