Обзавеждане и Дизайн

Фън Шуй – тайни за привличане на пари и любов

fan shui

Фън Шуй за дома – начини за привличане на пари и любов чрез правилно обзавеждане на стаите.

Знаете ли, че избраният интериорен дизайн на дома ви може да окаже влияние върху банковата сметка  и любовният ви живот? Опитайте тези Фън Шуй трикове, базирани на древното изкуство за балансираща енергия. Тайната на Фън Шуй се крие в подреждането и аранжирането на предмети, по начин, по който ще “отключат” навлизането на положителната  енергия в стаята “чи”.

Фън Шуй тайни за привличане на пари и любов

fan shui

Фън Шуй за любов – поставете краката на мебелите на меко.

Никога не слагайте всичките си мебели срещу стената. Мебелите трябва да бъдат поставени така, че да подкрепят комуникацията в стаята. Ако нямате възможност да спазите това изискване, то поне сложете предните крака на всички мебели върху килима – не само около него – и хората ще седят там и ще си говорят.

fan shui

Фън Шуй за любов – сложете от всичко по две.

Ако искате да започнете връзка, не поставяйте около себе си единични предмети. Избягвайте да слагате един стол в ъгъла, самотни изображения на произведения на изкуството и солови фотографии. Важно е да се получи енергията на партньорството около вас, в противен случай вие непрекъснато прилагате сингулярност. Добавете втори стол в къта за сядане, удвоете нощните шкафчета и се обградете с двойки от всичко.

fan shui

Фън Шуй за пари – декорирайте в червено, зелено или лилаво.

Цветовете имат мощно въздействие върху настроението. Червеното се счита за щастлив и мощен цвят. Намерете начин да го включите по някакъв начин в своя интериорен дизайн на дома – дали под формата на килим, мека мебел или боядисана стена. Лилавото и зеленото също са силни за привличане на просперитет. Ако ги харесвате, боядисайте стените лавандулови или хвърлете една мека лилава кувертюра върху дивана. Не го правете само, за да запълните стаята с вещи, а за да декорирате внимателно за повишаване на вибрациите и силата на собствения ви дом.

fan shui

Фън Шуй за любов – поставете щастливи семейни снимки.

За да подобрите семейният си живот поставете на видни места снимки с вашите усмихнати лица – в кухнята, в коридора, в антрето и всички места, на които има голям трафик. Избягвайте да поставяте семейни снимки в спалнята, където трябва да има такива само на двойката, която спи там.

fan shui

Фън Шуй за любов – създайте уютна атмосфера в спалнята.

Спалните с големи размери трябва да са уютни, за да имат добър Фън Шуй.  Ако стаята е преходна, тя трябва да се изолира с врата от всички съседни помещения, а ако това не е възможно – със завеси. Ако имате кът за сядане, подредете столовете един към друг. Поставете по-малко легло. За да повишите интимността в дома си, сложете уютни завеси над прозорците, махнете телевизора и никога не заспивайте до лаптоп, iPhone или друга електроника. Спалнята трябва да бъде ниско-технологична и романтична стая.

fan shui

Фън Шуй за любов -оставете място в стаята и за някой друг.

Ако сте необвързани и искате да привлечете любовта в живота си, не слагайте в дома си вещи само за един човек. Подреждайте така нещата си, сякаш ако се появи втори човек, за него ще има място къде да спи, свободен шкаф, в който да подреди дрехите си, възглавница и т.н.

fan shui

Фън Шуй за пари – направете входната си врата привлекателна.

Ако външната врата, която води към дома ви, се намира трудно или изглежда объркващо откъде се влиза, това ще затрудни и възможностите в живота ви да влязат в него.  Добавете цвете в саксия на входа, осигурете осветление и се уверете, че звънецът работи.

fan shui

Фън Шуй за любов – аранжирайте масата за хранене в кръг.

Когато става въпрос за създаване на повече любов, трапезарията е второто по важност място в дома след спалнята. Масата в нея трябва да бъде такава, че всички, които са седнали да се хранят, да могат да се виждат. Столовете трябва да са според броя на хората, които живеят в дома, независимо дали ядат заедно или не.

fan shui

Фън Шуй за пари – отървете се от бъркотията. Добавете растения и вода.

За повече просперитет е важно да създадете жизнен, здрав, вдъхновяващ и без претрупвания дом. Внесете вибриращи житейски сили като растения и цветя и не забравяйте да осигурите циркулация на свеж въздух. Фонтаните са важни за регулиране на благосъстоянието според Фън Шуй, защото стимулират просперитета и енергията, а освен това символизират парите.

fan shui

Фън Шуй за любов – аранжирайте детското легло за по-добра хармония.

Децата могат да бъдат още по-податливи към околната енергия, така че е много важно да се уверите, че леглата им са поставени в доминираща позиция. Те ще се стряскат и ще се чувстват уязвими, ако гърбовете им са до вратата. Никога не съхранявайте и не зареждайте  електроника до леглото на детето.

fan shui

Фън Шуй за пари – не използвайте водни символи.

Течащите кранове са знак за загуба на пари във Фън Шуй, но каквото и да е състоянието на водата, вашите финанси са огледален образ на тези. За да се увеличи банковата ви сметка, ремонтирайте счупените водоизточници и премахнете всичката застояла вода от дома си. Най-добре не поставяйте картини с вода или огледала на височина над носа ви, защото това има същото значение.

fan shui

Фън Шуй за любов – прибавете нещо розово.

Тъй като това е цветът на взаимоотношенията във Фън Шуй, розовото е един от най-добрите цветове за украса в спалнята. То символизира любов, радост, щастие и романтика. Не е нужно цялата стая да е в розово – може да поставите само отделни акценти. Алтернативно, светло синьото също е положителен цвят за отношенията.

fan shui

Фън Шуй за пари – пазете кухнята чиста.

Кухнята ви е свързана директно със способността ви да привличате пари. В килера и хладилника не трябва да има развалена или застояла храна, както и неща, които не използвате. За да се привлекат повече пари в домакинството, пазете печката чиста.

fan shui

Фън Шуй за пари – внесете нови възможности.

Понякога не са нужни пари, за да направите пари, а само разпродажба. Изхвърлете счупените посуда, приберете всичко, което не използвате, подредете и изчистете от прах всичко наоколо, за да повишите просперитета си. Във Фън Шуй пространство = възможности.

източник:hgtv.com