хол и спалня в едно

На много от нас ни се налага да се изправим пред предизвикателството да живеем в помещение тип хол и спалня в едно, или иначе казано студио. И няма нищо лошо в това, освен сравнително малкия размер на площта. Изграждайки интериора на подобни апартаменти, дизайнерът трябва да е почти гениален, за да успее да интегрира всички необходими мебели без да жертва комфорта и уюта на домакините. За щастие, това е възможно с няколко трика и креативни хрумвания.

Хол и спалня в едно

хол и спалня в едно

Малко хора знаят, че скандинавският стил в интериорния дизайн е идеален избор за обзавеждане на хол и спалня в едно. Цветовете, които са характерни за него (синьо и бяло) са отличници във визуалното разширяване на пространствата. Стилът е семпъл и функционален – всичко, от което се нуждаят живущите в подобни малки апартаменти с комбинирани стаи. В снимките по-долу ще срещнете разнообразие от съчетания на мебели, които спокойно можете да взаимствате.

Хол и спалня в едно

хол и спалня в едно

Няма ясно изградени правила в обзавеждането на хол и спалня в едно. Но ако трябва да дефинираме най-често използваните похвати, ще кажем, че те са шест. Използвайте възможно по-светли цветове с преобладаващо бяло, акцентирайте върху стените с ярки цветове (например с картини), потърсете скрити места за съхранение на вещи, както и мебели, които са мултифункционални. Наблегнете на прозрачни повърхности и такива, които са прикрепени основно към стената, а не към пода. Текстилните повърхности могат да бъдат с хоризонтални или вертикални линии, които съответно ще разширят или издължат помещението. В снимките, които ще видите по-надолу ще срещнете и други идеи.

хол и спалня в едно

Освободете пода от всякакви аксесоари и мебели. Килимите не са забранени, но когато липсват, асоциацията за простор се засилва.

хол и спалня в едно

Добавете завеси с продълговати шарки или линии, които да са в тон с цвета на стените или с една от тях. За разграничаване на едната зона от другата можете също да използвате завеси или декоративни висящи ленти от плат (подобни на показаните). Останалото оставяме на вашето въображение.

хол и спалня в едно

хол и спалня в едно

хол и спалня в едно

хол и спалня в едно хол-и-спалня-в-едно

хол-и-спалня-в-едно

хол-и-спалня-в-едно