Обзавеждане и Дизайн

Идеи за детска стая – свежи и модерни

идеи за детска стая с рисунки на стената

Предлагаме ви няколко идеи за детската стая, с които декорирането на помещението за вашите малки съкровища може да бъде много забавно. Ще можете да се насладите на така жадуваните тишина и спокойствие, докато децата си играят в идеалната си стая за игри или спалня. Съвременните дизайнери черпят вдъхновение за обзавеждането на детската стая от реално съществуващи около нас теми. За да ви мотивираме и настоим, ви предлагаме няколко от тях.

Няколко идеи за уникална детска стая

идеи за детска стая с футболни мотиви в зелено и жълто

Когато става дума за идеи за детска стая, най-важните условия, на които трябва да отговаря са две – да бъде забавна и голяма. Освен това, разбира се,  трябва да е светла, проветрива, чиста и свежа. Всичко в стаята трябва да може да се подрежда лесно. Подът често е предпочитано място за игра. Децата го използват, за да строят кули, да карат колички, да редят пъзели и какво ли още не. Но, за да не изглежда подът в стаята като бойно поле, трябва да осигурите място, в което децата да прибират играчките си. Кутии, шкафове, рафтове – всичко това трябва да побира безпорядъка след игра. Ако осигурите функционално място за това, децата постепенно ще започнат сами да си ги подреждат.

Тоновете, които трябва да изберете докато обмисляте идеи за детска стая трябва да бъдат ярки и развеселяващи. Тъмните цветове не са подходящи и не се харесват от малчуганите. Настилката в стаята трябва лесно да се почиства от петна.

Детската стая – любимо място на децата

идеи за детска стая с декорация дърво

Използвайте нашите идеи за детска стая, за да превърнете това пространство в любимо място. Бихте могли да използвате тематика, която вълнува детето и да аранжирате всичко според нея.  Това може да бъде тема с приказен пейзаж, екзотична  джунгла или любим спорт. Дори морската тема може да бъде отличителен белег и да направи обстановката специална. Големите фототапети могат да направят тази цел лесно постижима. Независимо дали решите да се спрете на този вариант или изберете по-гъвкава цветова схема, имайте в предвид още нещо важно. Не забравяйте, че трябва да се съобразите с мебелите и аксесоарите като цяло. В противен случай има опасност детската стая да изглежда разхвърляна, още преди да сте внесли в нея играчките.

Горска тема в детската стая

идеи за детска стая за момчета с къща и дърво

Люлка, окачена на дървото в детската стая

идеи за детска стая с горски дизайн

Дървена къщичка-скривалище в детската стая

идеи за детска стая с дървена къща за игра

Морска тематика в детската стая

идеи за детска стая с легло лодка и морска тематика

Морски кът за малки морячета

идеи за детска стая за момчета с кораб в синьо

идеи за детска стая за момичета с двуетажно легло

идеи за детска стая с рисунки на животни по стената

идеи детска стая с декорация дърво на стената

идеи детска стая за момчета с легло кола

идеи детска стая за момчета с баскетболна тема

идеи детска стая за момичета замък бяло розово