Обзавеждане и Дизайн

Избор на осветителни тела в дома

osvetitelni tela v doma

осветителни тела

Осветлението може да създаде настроение в стаята – не само заради светлината, която излъчва. Обмислете добре дизайна и функционалността на лампите, когато правите избор на осветителни тела в дома си. Те са ключов елемент в дизайна на помещенията. „Мислете за декоративното осветление като за архитектурно бижу. То може да придаде ефект или дефект на целия вид“ , казва интериорният дизайнер Рандал Уитхед. Обмислете цветовете, стила, формата и размерите, когато избирате правилните лампи за перфектни аксесоари в дома си.

Правилен избор на осветителни тела в дома

осветителни тела

Окачете полилей в стаята, с който да направите изявление. Погледът веднага се насочва към това осветително тяло, веднага щом се прекрачи прага на помещението, заради значителния му размер. Дизайнът също е привлекателен за очите – с висящи кристали и блестящ лъскав хром. Полилеите са подходящи за всички стилове и дизайнерски решения.

Осветлението в стаите

осветителни тела

Лампите като медальони са малки висящи от тавана осветителни тела. Те привличат вниманието, отчасти защото декоративното им тяло се спуска надолу към нивото на очите. Индивидуално, те са перфектни за малки помещения или места, които имат нужда от директна светлина – като кухненската маса, например. Окачени на група от няколко, те могат да създадат голямо дизайнерско присъствие, подобно на полилей.

осветителни тела

За да направите по-изтънчен дизайна на високо, опитайте с няколко лампи на тавана. Кухните, семейните стаи или коридорите заслужават малко декоративно усещане, когато става въпрос за осветителни тела. 2, 4 или 6 кръгли плафона се съчетават чудесно с декора на тези помещения.

осветителни-тела

Поставянето на лампи на много места е дома е от значение. Мислете отвъд стандартите и поставете източник на светлина, който да бъде функционален и с интересен дизайн. Два аплика в коридора предлагат декоративен начин за осветление на помещението и са алтернатива на лампата над главите.

осветителни-тела

Подвижните лампи са популярен елемент от интериора на всяка стая. На масата, на пода или на шкафчето, те допълват пространството с интересни форми и цветове. Използвайте ги по начин, по който да създадете визуална стъпаловидна схема, като смесите ниски и високи, дребни и обемисти осветителни тела в една стая.

осветителни-тела

Широката селекция от декоративно осветление предлага много опции за дизайн. Понякога правилото „По-малкото е повече“ важи и тук. Осветителните тела, които не се забелязват директно може да са избор на декоратора. В тази изчистена стая в съвременен стил, решението за лампите е повече дизайнерско, отколкото функционално.

осветителни-тела

За да съчетаете добре модерния дизайн в стаята, изберете осветително тяло с малко детайли, изчистена линия и форма. Спрете се на лампа, направени от стомана, хром и стъкло, които да се съчетава с модерното обзавеждане.

осветителни-тела

Осветяването е важно за банята, където подготвяте тоалета си. Придайте еднаква значимост на страните, като разположите лампи в ляво, в дясно и по средата на стената в помещението. Използвайте декоративни аплици вместо очакваното вградено осветление. Различните стилове могат да създадат усещане за Спа или елегантно убежище.

осветителни-тела

Височината и пропорциите са важни при избора на размера и местоположението на висящо осветително тяло. Съобразете това с обстановката в стаята, в която смятате да го поставите.