как да добавим повече пространство в дома

Как да добавим повече пространство в дома или как да спестим от него е въпрос, който вълнува доста домакинства. Ако разполагате с малък апартамент, приготвили сме няколко идеи, с които ще удовлетворите желанието си. Независимо дали сте се насочили към визуално разширяване на една или няколко стаи, за всяко помещение си има определени трикове. Приложите ли ги, дилемите ви относно “къде да поставя масата” или каквото и да е друго ще приключат. Целта е в дома да има всичко необходимо, да не сте лишени от никакви удобства.

Как да добавим повече пространство в дома

как да добавим повече пространство в дома

Как да добавим повече пространство в дома и по-специално в кухнята? Ако помещението ви за хранене и готвене е с ограничено пространство, много е важно местоположението на всеки предмет или мебел. Именно затова ви препоръчваме да направите 2 в 1  – маса за хранене и кухненски остров. Изберете модел, който ще ви е удобен и за хранене и мисията ще бъде абсолютно възможна.

Как да добавим повече пространство в дома – идеи за всякакви помещения

как да добавим повече пространство в дома

Как да добавим повече пространство в дома си? Обърнахме внимание и на трапезариите, които са комбинирани с кухнята. На доста домакини им се случва да нямат достатъчно място за истински необходимите принадлежности, заради любимата сокоизтисквачка, която не са ползвали от сватбата си. И за това има решение. Не я изхвърляйте, просто добавете рафтове на една от стените си. Върху тях можете да изложите сервизите си от чинии. И за да не ви изглежда елементарно, добавете любими декоративни елементи между тях или такива, които са ви сувенири от пътувания. Ще добавят доза шик и гледката никак няма да е скучна. Мултифункционалността е постигната.

как да добавим повече пространство в дома

Разполагате с къща или мезонет на два етажа? Ако имате пространство под стълбите, а все още имате нужда от онзи усамотен кът за четене или наслаждаване и релакс на фона на музика, това е идеалното място да се сдобиете с него. Добавете удобно кресло и декорация по ваш вкус.

как-да-добавим-повече-пространство-в-дома

Искате ли да си имате домашен офис и спалня в едно? “Абра кадабра” – интегрирайте легло с механизъм за спускане и вдигане от стената. Ако изглежда като шкаф, тоест с вратички отвън, ще получите бонус екстра. Ще си имате нещо като малко параванче.

как-да-добавим-повече-пространство-в-дома

Дрешника ви е пълен с обувки, които подритвате от време на време, защото ви пречат? Организацията ще влезе бързо в това помещение, ако добавите подвижна етажерка, на която да ги наредите.

как-да-добавим-повече-пространство-в-дома

Можете да превърнете в офис дори подобно тясно пространство. За да изглежда по-голямо, добавете прозорче, за да навлиза естествена светлина. Светлината и белите тонове винаги разширяват визуално.

как-да-добавим-повече-пространство-в-дома

На тази снимка е представена идеята за създаване на кът за творене. Ако обичате да рисувате, например, идеалният вариант е да добавите подобен плот със столове тип “щъркел” и бяло платно на руло.