малка кухня

Подбрали сме няколко снимки на малка кухня, за да ви покажем разнообразието от интериорни дизайни, които могат да направят цяло чудо с ограничените размери на пространството ви. Независимо от размерите си, всички излъчват уют. Това отново ни доказва, че не нужно да разполагате с голяма площ, за да се чувствате приветствани да приготвите любимото ястие, или да похапнете със семейството си. Идеите, които са демонстрирали дизайнерите на тези помещения са основно насочени към използването на мултифункционални мебели, като такива за вграждане и други.

Малка кухня – креативни идеи

малка кухня

В периоди когато цените на недвижимите имоти растат, единственият начин да се удовлетвори желанието на клиента да заплати малко, е да се построи малък апартамент, респективно той получава малка кухня. Това не трябва да ви отчайва или да ви кара да губите желание да творите в нея. Има много начини да я превърнете в мечтаното кътче. Подходяща декорация, спестяващи мястото мебели, светли или бели цветове и много светлина са част от триковете, които можете да приложите.

Малка кухня – уют и удобство на едно място

малка кухня

Взимайки решения за дизайна на вашата малка кухня, препоръчваме ви да не избирате мини уреди. Всичко останало в нея може да си позволите да бъде малко, но не и уредите. Една от причините е, че те са трудно заменими, понякога дори струват по-скъпо, а големите са по-функционални. Все пак това е целта, нали?

малка кухня

Осигурете колкото е възможно повече естествена светлина. Тя ще се отразява в гланцираните повърхности и визуално ще разширява пространството. За тъмната част от денонощието се погрижете за адекватни и подходящи осветителни тела. Под ниските шкафове (над мивката) задължително поставете лунички или издължена лампа. Подчертайте с кантове някои шкафове и наблегнете на светлите плотове, ако всичко останало сте решили да е в тъмно дърво, например.

малка кухня

Тук светли плотове не са налични, но пространството е балансирано с бяла маса, бели столове и бели осветителни тела. Единият шкаф е с прозрачни вратички, които са способни да отразяват светлината. Разгледайте и останалите ни предожения.

малка кухня

малка кухня

малка кухня

малка кухня

малка кухня

малка-кухня

малка-кухня

малка-кухня

малка-кухня

малка-кухня

малка-кухня