Обзавеждане и Дизайн

Идеи за малко пространство

малко пространство

Ако живеете в малък апартамент или къща с малки стаи и се чудите как да ги организирате по-добре и да ги направите по-функционални, с тези идеи за малко пространство ще ви улесним в мисията. Може би се чудите как да пренаредите мебелите си така, че да освободите малко повече място и чувство за простор. Всичко това е възможно с няколко малки трика. Една от тайните е в хитрите интериорни решения за съхранение на вещи. Ето и още няколко класически начини, с които ще се простите завинаги с чувството, че ви е тясно.

Идеи за малко пространство

малко пространство

Една от идеите ни за малко пространство е да заложите на светлината. Едно е да имате малка стая, съвсем други е тя да е малка и тъмна. Отделете време и средства да изберете подходящо осветление. Част от него е добре да разположите в тъмните ъгли на помещението. Разнообразието от осветителни тела е голямо. Един висок лампион в края на дивана в хола би се отразил добре на атмосферата, например. Ако имате възможност да поканите и естествена светлина в дома си, чудесно. Колкото повече е тя, толкова по-малка нужда ще имате от изкуствена такава.

Още трикове за разширяване на малко пространство

малко пространство

Животът в малко пространство понякога се превръща в доста досадно и потискащо изживяване. За това сме решили да ви издадем още няколко трика за оптическото и физическото му разширяване. Доброто организиране на предметите във всяка малка стая е от ключово значение. Колкото по-ефективни и функционални са мебелите и аксесоарите за скриване на вещите, толкова повече свобода ще чувствате в помещението. Използвайте вградени модули, например дрешник в стената. Или сгъваеми мебели – легло, което се вдига и влиза в стената или бюро, което може да се прибира към стената. Вършат страхотна работа в кухня, хол и спалня. За кухнята идеално решение са вградените печки и уреди.

малко пространство

Заложете на универсалността и гъвкавостта. В малко пространство с различни цели, гъвкавото оформление на мебелите може да бъде вашето спасение. Избирайте обзавеждане, което да е мултифункционално. Ако в кухнята ви около масата за хранене имате ъглов диван, нека бъде разтегателен. Така ще може да се ползва и за настаняване на гости с нощуване.

малко пространство

Масата за закуска може да бъде от типа “направи си сам”, а ако искате кухненски остров, направете го с колелца, за да може да се мести.

Добавете огледало в спалнята или хола си. В спалното помещение, то може да бъде поставено на вратата на гардероба ви, например.

малко пространство

Ако трапезарията и хола ви са в едно помещение, лесно можете да ги разделите с поставянето на открита мебел с отворени рафтове, вместо със стена, ограничаваща наличното пространство. Така ще добавите място за съхранение на аксесоари или посуда и в същото време ще са ясно разграничени.

малко пространство

малко-пространство

малко-пространство

малко-пространство

малко-пространство

малко-пространство