Обзавеждане и Дизайн

Мивки за кухня

258views

мивки за кухня

Как да се ориентираме сред разнообразието от мивки за кухня и да изберем подходящата за нуждите и интериора си?

Избирането и купуването на кухненска мивка може да бъде истинско предизвикателство, ако не разполагате с необходимите познания. Те се предлагат изработени в различни размери, форми, цветове и материали. Някои дори изискват различен вид монтаж и инсталация. Като отправна точка за взимане на решението точно каква мивка в кухнята да поставите, трябва да решите за какво точно ще я използвате. А останалите съвети, които ще ви насочат към правилната покупка може да прочетете по-долу.

Мивки за кухня

мивки за кухня

Започнете с общо определяне на вида кухненска мивка, от която се нуждаете – типична единична, голяма правоъгълна, двойна, две отделни корита с еднакви размери или различни за миене на ръце и за миене на съдове. Може също така до самата мивка да има още една по-малка, която да смила отпадъците. Тя обикновено е покрита с подвижна дъска за рязане на продукти, което я прави по-функционална. Според нуждите на домакинството и мястото в стаята трябва да определите каква точно ви трябва.

Ако помещението е голямо, може да си позволите мивка в кухнята с по-големи размери. В ограниченото пространство трябва да се постави такава с компактни размери, за да остане място и за останалото оборудване. Два квадратни мивки с еднакви размери, поставени на ъгъла между два съседни шкафа са много предпочитан вариант.

Кухненски мивки

мивки за кухня

Съобразете материала, от които са изработени предлаганите мивки за кухня и изберете най-подходящата за вас. Тя може да бъде лъскава неръждаема мивка, с цветен емайл на чугун, с твърда повърхност или кварцов състав. Неръждаемите могат да дадат съвременен вид със своите елегантни линии и устойчивост към петна. Емайлираните чугунени мивки са по-тежки, което изисква устойчивост на плота, върху който ще бъдат поставени. Масивните кухненски мивки без ръб внасят съвременен вид в стаята, но изискват експертен монтаж.

мивки за кухня

След като сте избрали големината и материала на мивката за кухнята, трябва да уточните цвета и формата й. Това трябва да бъде съобразено с интериорния дизайн на стаята. Модерното обзавеждане позволява ексцентрични и интересни решения, докато традиционното – класически и неутрални. Преценете и с какъв бюджет разполагате и какво друго желаете да поставите около мивката.

мивки за кухня

мивки за кухня

мивки за кухня

мивки за кухня

мивки за кухня

мивки-за-кухня

мивки-за-кухня

мивки-за-кухня

мивки-за-кухня

мивки-за-кухня

мивки-за-кухня