Обзавеждане и Дизайн

11 начини как да направите дома си по-уютен

уютен дом

Вижте как да направите дома си по-уютен през пролетта, лятото, есента и зимата.

Независимо от сезона, всеки съвременен дом може да се възползва от допълнителният комфорт, който предлага домашният уют. Тези евтини решения ще ви допаднат, ако не искате да харчите много пари за купуване на нови неща. Разгледайте тези 11 стилни трика, за да се почувствате още по-добре под покрива на къщата си, без да се разорите или да правите непредвидени разходи, които ще утежнят бюджета ви.

11 начини как да направите дома си по-уютен

уютен дом

Аксесоарите са чудесен начин да се освежи всеки интериорен дизайн в дома според сезона, без да се налагат сериозни промени. Едно одеало с възглавница върху канапето или дивана наистина създава усещане за уют, особено през зимата.

уютен дом

Опитайте с тъмни стени. Боядисването на стаята е чудесен начин да промените атмосферата в нея, без да харчите много. Подсилете фактора на търсеният уют, като изберете тъмен и драматичен цвят. Насочете се в палитрата от въглено сиво до шоколадово кафяво. Прибавете акценти в метално и бяло, за да направите усещането по-привлекателно.

уютен дом

Създайте комфортен кът. Допрете до стената някое старо легло или диван и го покрийте с декоративни възглавнички. Ако умеете да бродирате, направете си собствени дизайнерски декорации с инициалите или имената на всички в къщи.

уютен дом

Сложете нещо мъхесто в стаята. Пухкавата кожа се асоциира с уюта, така че сложете мек килим, декоративни възглавнички или седалки върху столовете от изкуствена кожа с подходящ цвят.

уютен дом

Окачете лампички. Не е нужно да чакате Коледа, за да закачите малки светещи лампи на интересно място в стаята. Изберете такива, които да са монохромни и да не мигат.

уютен дом

Запалете огън. Това е очевидно, че веднага ще добави уют в обстановката, защото няма нищо по-добро от топлата светлина на огнището.

уютен дом

Сложете няколко слоя подови настилки. Със сигурност имате само един килим на пода, но още един-два с различна текстура ще добавят уют в стаята и ще осигурят мекота под краката.

уютен дом

Направете стена, покрита с перде. Независимо дали има или няма прозорец на нея, пуснете завесата от край до край. Това ще добави визуален интерес, а обемният материал ще създаде уютен ефект в стаята.

уютен дом

Окачете семейни снимки на стената като декор или ги сложете в симпатични рамки и ги поставете на подходящи места из стаите на дома.

уютен дом

Сложете мека мебел за сядане в спалнята. Това привлекателно място веднага ще ви примами да се сгушите в него с книга в ръцете.

Изложете топло и красиво одеало на видно място. Поставете под ръка меко одеало така, че да можете да го грабнете и да се завиете, а също така да украсите с него някой кът в стаята. Може да се възползвате от тази идея със стълбата.

източник:popsugar.com