Обзавеждане и Дизайн

Обзавеждане за хол – 7 съвета

hol obzavejdane art deco stil

Как да изберем подходящо обзавеждане за хол, е доста често задаван въпрос? Когато го избирате е добре да се водите от няколко правила. В зависимост от оформлението на дома ви, холът може да има много различни функции. Ако отделно от него разполагате със семейна стая, тогава той може да служи за място за тържества, за четене или място за гости. Може да се използва също така и за гледане на телевизия, за игри и прекарва на време със семейството.

555

Няколко съвета за обзавеждане на хол

hol obzavejdane bqlo qirke mcnamara

1. Определете за какво точно ще се използва това помещение, преди да започнете обзавеждането на хола. Независимо от предназначението му, всяко добре аранжирано пространство има удобен диван или масичка за кафе и фокусна точка, като камина или развлекателен център (може би дори и двете).

obzavejdane hol darvena sekcia bejov divan

2. Нужно е да решите какви вградени модули трябва да добавите към своя хол. Понеже тази стая служи за много цели, не забравяйте да включите няколко рафта, шкафове и чекмеджета, за да поберете всичко, от което имате нужда.

hol obzavejdane bejov divan kamina

3. Когато обзавеждате хола си не се страхувайте от ярките цветове, но и не прекалявайте с тях. Придържайте се към неутралните дивани, кресла и табуретки и експериментирайте смело с аксесоари. Рамки с картини, килими, възглавници и завеси са страхотни за добавяне на цвят.

obzavejdane hol cherno bqlo moderno

4. Координирайте стиловете в обзавеждането на хола ви. Използвайте най-особените архитектурни елементи в стаята, за да определите в какъв стил да бъде обзавеждането. Ако имате големи прозорци към града например, може да изберете модерен стил на обзавеждане.

Стил и комфорт в обзавеждането

hol obzavejdane bqlo cherno moderno

5. Помислете за комфорта. Изберете вашия диван и столове, мислейки си за удобството, което искате да усещате всеки път, когато сядате. Препоръчваме да изберете мебели, изработени от висококачествени материали.

obzavejdane hol cherveno sivo bqlo

6. Изберете дизайн на меката мебел, която се вписва в цялостния стил. Когато става въпрос за платове, избирайте ги в зависимост от това, колко често се използват мебелите. Винаги е възможно да се полеят с нещо за пиене. Съобразете това. В този смисъл, кожата е по лесна за почистване от напитки.

hol obzavejdane kamenna stena beli divani

7. Изберете маси, които допълват стила на вашата всекидневна. Не се ограничавайте до една холна маса, ако имате нужда от две. Лесен подход за довършване на обзавеждането е използването на ракли и плоски шкафове, в които да поберете чинии и чаши. Подходящо решение е, понеже ще са ви наблизо по време на парти или срещи с приятели.

obzavejdane hol kilim kamina parket

 Обзавеждане за хол в класически стил с бели дивани и паркет

hol obzavejdane klasicheski stil beli divani parket

 Обзавеждане за хол в луксозен стил в бяло и бежово с акцент червени възглавници

hol obzavejdane luksozno bqlo bejovo cherveno

 Модерен стил на обзавеждане за хол в сиво и бежово с метални елементи

obzavejdane hol moderen stil bqlo bejovo metal

 Обзавеждане, вдъхновено от модерния стил, в меките тонове на бежово и кафяво

hol obzavejdane bejovo kafqvo televizor

hol obzavejdane moderen stil kilim zebra kafqvo

obzavejdane hol savremenen stil sivo

obzavejdane hol sivi divani darvena stena

hol obzavejdane siv divan kamina kamak

obzavejdane hol siv divan idei

hol obzavejdane art deco stil rozovo lilavi mebeli

obzavejdane hol stil art deco bejovo