Обзавеждане и Дизайн

Плочки за баня – разнообразие от дизайни и идеи

plochki za banq

plochki za banq

Идеи за плочки за баня – разнообразни дизайни и съвети за поставяне.

Красивите плочки за банята могат да внесат стил и характер във всяко мокро помещение. Водоустойчивите им свойства ги правят идеални като материал за всяка баня, независимо от размерите, стила и цветовете, в които е решена. Разнообразието от дизайни, големини и багри, които започват от елегантни и изтънчени и стигат до забавни и щури, предоставя възможност за много идеи за баня, в които именно плочките да бъдат ключов фактор.

Банята е най-личното място в дома, което отдавна вече не се възприема само като санитарен възел. Тя се използва за усамотение и релакс след натоварен ден, а това изисква да бъде комфортно и да предизвиква приятни емоции. Като неизменна част от всеки модерен дом, тя също трябва да има красив и стилен интериорен дизайн. При избора на мебели за баня, трябва да се има в предвид, че наличието на всички възможни аксесоари за баня като шкаф за баня, вентилатор за баня, врата за баня, мивка за баня, параван за баня, лири за баня, завеси за баня, осветление за баня, етажерка за баня и т.н. не е задължително и зависи от размерите на помещението, но поставянето на плочки за баня е първата отправна точка към обзавеждане на банята, в която ще се чувствате добре.

Плочки за баня

plochki za banq

Малките пространства изискват функционални идеи за банята. При тях изборът на плочки за баня в светли тонове като пастелни и приглушени варианти ще бъде най-доброто решение, защото тъмните цветове допълнително смаляват визуално пространството. Заложете на оптическа измама, използвайки стените, покрити със светли плочки, а след това заложете на семпло обзавеждане за банята, но за предпочитате със стилни мебели за банята.

Друга добра идея за баня с малки размери е поставянето на огледало за баня. Рефлектиращите повърхности на големите огледала за баня също имат ефект на зрителна заблуда за по-голямо от действителното пространство, защото отразяват светлината в помещението.

Плочки за банята, поставени по ефектен начин

plochki za banq

С използването на мозаечни плочки за бани може да създадете интересни акценти.  Използването на мозайки в различни цветове може да образува приятни картини, които да се превърнат във фокусна точка в помещението. Използването на мозайка за баня е много популярно и може да бъде намерена в разнообразие от цветове и нюанси.

plochki za banq

Интересен дизайн е и поставянето на фаянсови плочки за баня в еднакъв цвят, но с различен модел. Ако се изберат различни шарки за зоната около ваната или душа, които обаче да съвпадат с основния тон, това ще допълни банята и ще създаде визуален интерес.

plochki za banq

Като цяло поставянето на декоративни плочки за баня може да бъде фокусна точка в помещението. Флоралните мотиви са предпочитани. Една композиция от мащабни декоративни плочки или няколко по-малки камъни, които се вписват заедно, може да бъде много интересна. Обградете тази централна част с неутрални плочки или такива, които се използват върху останалите стени, за да служат като рамка.

plochki za banq

С използването на декоративни плочки за стени може да образувате художествени произведения върху малък участък от едната стена, но ако предпочитате да насочите вниманието към по-голяма площ, разделете по подобен начин визуално пространството на две зони, а при по-свелата използвайте трика за различни шарки в една тоналност фаянс за баня.

plochki za banq

С плочките в банята може да се изгради интересна композиция на три нива като тази. Тук са съчетани сиво и розово върху стените, под формата на мозайки за баня и големи плочки, докато останалите аксесоари за банята са в неутрално бяло.

plochki za banq

Светлите и тъмните тонове са контрастни. Използвайте бели, слонова кост или кремави плочки за банята като акцент за по-тъмните тонове. Ако в дизайна на вашата баня тъмните плочки доминират, нужен е само един тънък ръб или малка стена на по-светли плочки, за да добавите малко блясък в цялостния дизайн на интериора.

plochki za banq

plochki za banq

plochki za banq

plochki za banq
plochki za banq

plochki za banq

 

plochki za banq

plochki za banq

plochki za banq
plochki za banq

plochki za banq

plochki za banq