Обзавеждане и Дизайн

Покриви на къщи

покриви на къщи

Решили сме да ви представим различни покриви на къщи, за да ви улесним в избора. Завършека на всяка къща е много важен, а именно – това което е над главите ни. Без качествен покрив, нормалния живот във всеки дом е немислим. Ще бъде съпътстван с множество и чести ремонти, за да не протича при всеки дъжд, например. Изработката на покрива може да бъде направена от най-различни материали – от естествени (дърво) и от изкуствени (ламарина, асфалт, пластмасови полимери и други). Всеки от тях може да добави отличителни белези на дома ви. Но по-добре се запознайте с ползите, които може да ви донесе всеки един материал, както и с неговите слабости. Преценете добре нуждите и възможностите си и се захващайте за работа.

Покриви на къщи – помислете за бъдещето си

покриви на къщи

Разглеждайки тези покриви на къщи е добре да помислите за отговорите на няколко въпроса, които са от значение, захващайки се с такова начинание. Колко дълго ще издържи материалът, от който ще бъде направен, устойчив ли е на природни бедствия и на какви, от рециклируем материал ли да бъде или не, ще се съчетава ли добре със стила на фасадата на дома ви и разбира се, колко ще ви струва.

Покриви на къщи – различни материали, различни ползи

покриви на къщи

Когато става въпрос за покриви на къщи, няма как да не ви дадем пояснения за някои от материалите, които ще намерите на пазара. Всеки от тях се характеризира с дадени положителни и отрицателни свойства. Проучете добре всеки един и вземете най-подходящото решение.

покриви на къщи

Асфалт – над 80% от домовете по света са именно с покриви от този материал. Изработен е от органична хартия. Подходящ е за студено време, има добро въздушно съпротивление.

Метал – този материал е по-скъп от асфалта, но за сметка на това е по дълготраен и по-устойчив на вятър. С течение на времето придобиват зелена патина.

Пластмасов полимер – от него се изработват трайни синтетични покривни керемиди, наподобяващи дървени. Разходите за поддръжка са ниски

покриви на къщи

Глинени керемиди – дълготрайни са и са с ниски разходи за поддръжка, но са крехки и лесно могат да се счупят. Изработени са от естествени материали. Устойчиви на пожар, но с ниско съпротивление срещу вятър.

Бетонни керемиди – по-евтини от глинените. Произведени са цимент и пясък. Отлична устойчивост на пожар, но с ниско съпротивление на вятър.

покриви на къщи

Какъвто и материал да изберете за направата на своя покрив, погрижете се за гаранцията му. Поискайте такава от производителя и от човека, който го поставя върху къщата ви.

покриви-на-къщи

покриви-на-къщи

покриви-на-къщи
покриви-на-къщи