Обзавеждане и Дизайн

Драматични пролетни цветя в интериора

пролетни цветя

Може да изберете драматични пролетни цветя в интериора на всяка стая. Вижте колко ефектно ще изглеждат!

Празнувайте настъпващата пролет и възраждането, което тя носи, с богати и дръзки флорални принтове, които могат да се съчетаят идеално в комбинация с неутрални тонове или минималистично обзавеждане, за да изглеждат по-нежно и модерно.

През този сезон пролетните цветя като мотив в интериора на дома са грабващи вниманието по най-добрия възможен начин. Съвременните нови дизайни са големи, смели и цъфтят красиво във всяко кътче на стаите.  От художнически модели върху тапицерията на меките мебели през стенни тапети, които изглеждат като жива стена до странни мотиви с принтове като от джунглата, вижте тези пролетни идеи по-долу, с които ще поканите най-дългоочаквания сезон под покрива на жилището си по един впечатляващ и стилен начин.

Драматични пролетни цветя в интериора

пролетни цветя

Цветята от пролетта като текстура.

Силното завръщане на луксозното кадифе в интериора през последните месеци е факт, така че слейте тенденцията с абстрактни пролетни цветя върху меките кадифени дамаски. По този начин не само ще добавите жизненост на меките мебели за хол, но наслояването  на интригуващи художествени репродукции и красиви столове в подобни на бижута тонове ще внесе цялостно съвременно настроение в елегантния интериор дизайн.

пролетни цветя

Интериорна схема „Сън в лятна нощ“ с цветята на пролетта.

Въвеждането на смели флорални мотиви към наличната за декориране схема може да се усеща като малко по-трудна задача, но ключът към показването на най-доброто им предимство е сдържаността. Ето как големите принтове на пролетни цветя върху столовете за хранене правят поразително изявление на фона на внимателно координираните щампи, които привличат по-меката страна на цветовата палитра – тюркоаз и златисти нюанси. Стъклените акценти, решени също в сини и зелени тонове, носят усещане за лекота на цялостната схема и предотвратяват външния вид на пъстрите цветя да стане твърде тежък.

пролетни цветя

Съчетание на флорални мотиви с тонални аксесоари.

Както всичко останало, едно от ежедневно употребяваните неща, а именно посудата, също може да се освежи с настъпването на пролетта. Поддържайте свежите пролетни цветя с керамика и стъкло в тонове, които хармонират с вашата цветова схема в трапезарията и кухнята. Чиниите с дизайн на хитра лисица и красиви цветя, например, не само ще внесат игривост на трапезата с тази пролетна рисунка, но смесицата на блестящите материали ще добави изисканост към обстановката.

пролетни цветя

Легло от рози…или други пролетни цветя в спалнята.

Розовото би могло да бъде чудесен неутрален цвят, особено ако се избере в прашен тон и се комбинира с наситени флорали в тъмна база. Успокояващата атмосфера в тази спалня, решена в ружено розово, създава перфектния фон за чудесните цъфнали цветя като шарка за завесите и декоративните възглавнички. Тапицираната мека табла за леглото и луксозният кадифен килим допълват усещането за приглушеност и мекота, като продължават в дълбочина избраната схема. Рамкираните в стенни пролетни картини ботанически принтове в подобни на завесите черно и зелено сглобяват оптически различните елементи на пространството заедно.

пролетни цветя

Силата на удвоените пролетни цветя в интериора.

Ръчното украсяване на вратите на гардероба със съответстващи на пердетата флорални мотиви е един интензивен начин да се обедини схемата в помещението. Шарката с цветя, приличаща на пролетни картини, е красиво рамкирана с бяло обкръжение кара гардероба да се усеща като  част от стаята, а не просто да изглежда като един изключително функционален обект. Тази хладна цветова комбинация се слива с настилката и запазва по-тъмната материя в прозорците като твърда фокусна точка.

пролетни цветя

Собствена градска джунгла с пролетни цветя.

Има нещо тропическо и декадентско в принта върху тапетите, което напомня за ранния Холивудски блясък, особено когато си партнират с прашните розови меки мебели, както и с тези приказни ананасовоподобни лампи върху тоалетката. Изглеждайки като част от по-голяма схема, когато тези крещящо романтична тапети с цветя се съчетаят с обикновено избеляло спално бельо и копринено мек килим се създава усещане за луксозна съблекалнята, особено ако мястото е  продължение от преходна спалня.

пролетни цветя

Пролетни цветя до входната врата.

Направете грандиозно  първо впечатление с тези радостни и сложни флорални тапети за стена, които дават перфектен тон в коридора. Придържайте се към тънки черни мебели и осветление, които не отвличат вниманието от енергичния модел. Създайте усещане за дълбочина, като си играете със слоевете.  Една богата аранжировка на розови изкуствена хортензии може да повтаря цвета в модела отзад и да носи магията за очите, като превърне фоновия тапет в 3D.

източник:idealhome.co.uk