Стилове бани по света и у нас

Реклама

stilove bani mramor bqlo bejovo

Изборът на подходящ дизайн на баня понякога може да се окаже трудна задача. За това специално за вас селектирахме 20 стилове бани по света и у нас. Въпреки, че банята е една от най-малките стаи в апартамента или къщата, добрият дизайн не трябва да отминава и тази част на дома ви.

Реклама


За да направите уютна, красива, удобна и стилна банята си, не е нужно да я променяте из основи.

Стилове бани по света и у нас

stilove bania bejovo bialo sivo

Дизайните на бани са много – съвременен, традиционен, еклектик, средиземноморски, модерен, азиатски, плажен, индустриален, рустик, тропически, средновековен и други. Сега ще ви покажем само няколко стилове бани по света и у нас, но скоро ще видите и другите.

Как да превърнем банята си в практично, уютно и стилно място?

stilove bania plajen stil bqlo

Понякога добавянето на няколко детайла са достатъчни – като нова вана, душ кабина или двойна мивка. По този начин ще се повиши качеството и уюта на вашия дом. Когато започвате обновяването на банята си е важно да се ръководите от нуждите на семейството си. Помислете дали суетната вана е на първо място и си струва инвестицията. На второ място – опитайте се да създадете повече място за съхранение на аксесоари и принадлежности. Не искате да сте забравили нещо в стаята си, нали? Опитайте се да добавите шкафчета. На трето място – помислете за цялостното усещане за пространство. Не е добре да напълните банята си с всякакви мебели и да запълните пространството до краен предел. И не на последно място разгледайте тенденциите в обзавеждането на баня от няколко източника на информация, ако не искате в края на ремонта да се сдобиете с подобие на баня. Уверете се, че материалите са съчетаеми, преди да ги използвате. Вярваме, че ще намерите “своята” баня из между 20-те предложения. Ето я и колекцията ни.

stilove bani bialo darvo dve mivki

Елегантно обзаведена баня в бяло и бежово за обичащите простора. Наличието на две мивки я прави удобна за многочленните семейства.

stilove baniq srednovekoven stil bqlo cherno

В тази баня в средновековен стил ще се почувствате значими. Порцеланът на една от стените допринася доста за цялостното усещане. На лице са стъклен душ панел и типичен тропически душ, които е с голям диаметър и дори можете да приютите някого до вас.

stilove bani bialo sinio vana

Малко по-разчупена визия на баня. Синьото придава красив и ненатрапчив акцент в пространството. Килим с дълъг косъм за разкош, защо не. Доста уютно.

stilove bani sempla bqlo s vana

Една изчистена и стандарта визия на баня в бяло и сиво. Няма цветни акценти, но има възможност за такива. Едно зелено влаголюбиво растение ще внесе доста приятна емоция докато сте вътре.

stilove bani darvo bqlo moderna

Елегантна баня с елементи имитиращи дърво по шкафовете и теракот с ефект “напръскан”. Няколко рафта до ваната са доста практично решение, но внимавайте със стъклените елементи в банята. Мокро помещение е и понякога се случват неприятни неща.

stilove bani moderna bejovo cherno

Просторна баня с черни плочки и основно в бежова гама. Добре се съчетават, защото бежовото доста смекчава строгия черен цвят. Деликатно украсена с речни камъни по пода, които намекват за средиземноморския стил.

stilove bani darvo i mramor

Тук дизайнерът на банята е разположил модерни мивки, мраморни плотове и теракот, огледално разположени дървени плоскости. Загатнал е за доза суета с дървен шезлонг и камина до него. Защо да не си починете след горещ душ, нали? Душ кабината е стъклена.

stilove bani sivo bqlo vana

Много съвременен вид на баня, в която умело са съчетани дърво, сив под, бели стени и вана и картина на морска тематика за разкош.

stilove bani darvo vana bambuk

Тук виждаме професионализъм в съчетанието на естествени материали – дърво, бамбукова растителност съпоставени с изчистените линии на ваната, стъпалата и мивката.

stilove bani vana darven pod dush kabina

Подходящо интериорно решение за малки бани. Тук е разположена и тоалетната чиния, но деликатно отделена от стъклената душ кабина.

stilove bani darven pod dush kabina vana

moderna banq stil vana dush kabina

bani stil darvo i faqns

bani stil moderna faqns bejovo metal

moderna banq obla vana stena ot kamak

stilove bani bqla vana plajen stil

stilove bani bql mramor vana dve mivki


Реклама