Обзавеждане и Дизайн

Тавански стълби

466views

тавански стълби

Обикновено целта на всички тавански стълби е да се използват за достигане до покрива или до стая в подпокривното пространство. Моделите им варират във форми, различни механизми и материали, от които са изработени. Някои от тях са сгъваеми и много компактни, за да не намаляват перманентно наличното място. В днешно време този тип стълби за тавана са намерили широко приложение. Можете да ги видите в кули за контрол на летища, в банки, заводи, църкви, аптеки, държавни сгради, болници, лаборатории, библиотеки, музеи, ресторанти, училища и магазини.

Тавански стълби – необходимост в големи къщи

тавански стълби

Тавански стълби се използват не само в къщи на няколко етажа, но и в жилищни кооперации, в които възниква нуждата понякога човек да се качва на покрива за ремонтни или други дейности. Избирайки подобно съоръжение, препоръчваме да изискате от производителя гаранция, че поставените вътрешни стълби са съобразени с безопасността и са способни да издържат натоварване от определени килограми.

Стълби за таван в различни стилове

тавански стълби

Можете да срещнете модели на тавански стълби в различни стилове. Ако сте решили да ги разполагате в къщата си, съобразете дизайна им с този на наличното обзавеждане, както и с архитектурния стил на къщата. Независимо дали са алуминиеви стълби, сгъваеми или не, постарайте се да бъде такъв, че да стане част от дома ви. Дървените например са способни да допринесат за усещането за уют. Някои от тях са способни да ви дарят с елегантността и комфорта на рустик стила. Но най-важното правилно, от което трябва да се водите е практичността, която са способни или не да ви дадат.

тавански стълби

Ниски парапети за стълби с модерно излъчване

тавански стълби

Ако решите да слагате подобни дървени тавански стълби, обезопасете ги с парапет.

тавански стълби

Метални вити стълби, водещи към таванското помещение в дома. Дизайнът им е семпъл, очевидно се съчетава с обстановката в стаята.

тавански стълби

Интересни дървени стълби, които са функционални и практични. Наличието на шкафове под тях ги прави удобно място за прибиране на вещи. А и така се спестява от инвестиране в други мебели с тази цел.

тавански стълби

тавански-стълби

тавански-стълби

тавански-стълби

тавански-стълби

тавански-стълби

тавански-стълби