Дом и градина

Терариум – впечатляващ начин за отглеждане на цветя

терариум

Терариум – впечатляващ начин за отглеждане на цветя във всеки модерен дом.

Стъклените терариуми са за модерните и ексцентрични жени, които нямат нищо против да отглеждат едно живо зелено растение, стига то да бъда издържливо и да изглежда по различно от останалите цветя в саксии, които могат да се видят във всеки дом. Съвременният терариум не е просто една обикновена саксия – той е внимателно аранжирана композиция, която от една страна осигурява нужната среда за живот на декоративното зелено растение в него, а от друга – приковава вниманието и буди възхищение. Сега разбирате защо ви трябва поне един  терариум на бюрото в офиса, на секцията в хола, в зимната градина, на двора или навсякъде, където решите?

Терариум – впечатляващ начин за отглеждане на цветя

терариум

Всеки съд от стъкло може да се използва за терариум. Контейнерите от стъкла като чаши, свещници, сфери от полилеи, стари аквариуми, поставки за сладкиши, стара кана за кафе, колби, буркани и всичко останало. Декоративните терариуми са идеална опция за онези, които нямат дори няколко квадрата собствено открито пространство пред дома си и могат да направят градината си в къщи както и за онези, които трудно запазват своите саксийни цветя живи.

терариум

Макар сам по себе си всеки терариум да заслужава индивидуално внимание, може да поставите терариуми заедно с останалите стайни цветя или в близост до друг терариум. За него светлината рядко е от съществено значение, защото сукулентите и въздушните растения са издържливи, дори когато тя е в оскъдни количества.

терариум

Интересните начини за аранжиране и позициониране на терариумите са много. Те биха могли да пресъздадат една мини градина или да изглеждат като елемент от ефектна коледна украса. Ако до сега не сте имали терариум в дома си, може да използвате тази идея за направи си сам, която ще откриете в сайта. Разгледайте и останалите интересни аранжировки за вдъхновение, които сме селектирали в галерията снимки по-долу.

терариум

терариум

терариум

терариум

терариум
терариум

терариум

терариум

терариум

терариум

терариум

терариум

терариум
терариум

терариум
терариум

терариум

 

източник:home-designing.com