Красота

Английска сол за красота

английска сол

Три начина за използване на английска сол за красота.

Ако някога сте се питали какво точно представлява английската сол, вероятно ще ви бъде интересно да узнаете, че тя няма нищо общо с тази в солницата ви или с онази в Мъртво море. В действителност, това изобщо не е сол като цяло, а по-скоро чисто минерално съединение на магнезий и сулфат,  произхождащо от изворите на град Епсъм, разположен в Съри, Англия.

Всички знаят начина за пречистване с английска сол, но истината е, че тя може да помогне и в разкрасителните процедури в домашни условия с които обичаме да се глезим, когато искаме да останем насаме със себе си и да се погрижим за добрия си външен вид. Английската сол се счита за едно лек от старата школа за каквото и да е – от болки в ставите до подути крака, слънчево изгаряне и дори облекчаване на врастнал нокът. Всъщност, ако разкъсате мускул след динамична тренировка старите хора ще ви посъветват да вземете вана с английска сол в нея. Но този продукт от аптеката също така има някои шикозни начини за употреба. Можете да го смесвате с обикновени продукти за баня, като душ гел или балсам, за да създадете детоксикиращи домашни продукти. Продължавайте да четете, за да научите конкретни направи си сам хакове с участието на английска сол както и причините защо те са толкова полезни.

Английска сол за красота

  • Ексфолиант за тяло с английска сол.

Направете си домашен ексфолиант за тяло като смесите малко английска сол с каквото и да е масло (зехтин или масло за тяло стават), или с лосион, или с душ гел, или с всичките три съставки. Старайте се количеството между солта и течните съставки да бъде в съотношение 1:1. Направете този скраб в буркан или купа и го дръжте в банята.

Солта работи като физически ексфолиант и ефективно премахва грубата / суха кожа на тялото – особено на лактите и коленете. Когато се смесват  груби частици (като сол или захар) с някаква форма на основа, това просто се превръща в идеален скраб за премахване на мъртва кожа от тялото ви. Солта в този случай има допълнителна полза, защото има лечебни и противовъзпалителни ползи.

  • Английска сол за съживяване на косата.

Английската сол може да добави обем в косите. Тя е известна с успокояващите си свойства върху кожата, но също така е безценна в грижата за косата. За целта отново може да разчитате на любимите си домашни маски. Просто смесете 1-2 супени лъжици английска сол с 1-2 супени лъжици балсам и масажирате косата и скалпа. Оставете за 5-20 минути и изплакнете.

  • Английска сол за успокояваща вана.

Един от най-любимите начини за използване на английска сол е във ваната. Тя е с високо съдържание на магнезий, който помага на тялото да произвежда серотонин, което от своя страна е важен начин за създаване на релаксация и спокойствие. Магнезият в английскта сол също така е важен, тъй като свежда до минимум ефектите от адреналин на тялото. Когато сме под стрес, тялото ни се наводнява буквално с адреналин, който може да окаже опустошителен ефект върху телата ни с течение на времето, така че е важно да се намали вредата от него, когато е възможно. Опитайте “направи си сам соли за вана” проект с английска сол, няколко чаени листа и 5-10 капки етерично масло от лавандула или розмарин. Добавени към водата във ваната, те ще направят престоя в банята още по-успокояващ.

 

 

 

източник:popsugar.com