фотоепилатор

Хората водят борба с нежеланото окосмяване по тялото си от столетия. Значението на думи като фотоепилатор, лазерен епилатор, кола маска, крем депилатоар или електролизен епилатор е познато не само на дамите, но и на голяма част от господата. В ерата на техническите открития и всевъзможните иновации начините за обезкосмяване се променят от години и като че ли достигат връхната си точка. Трайната епилация е метод, чрез който се атакува корена на косъма и се унищожава. По този начин той спира да израства. Освен дългосрочният ефект, прилагането й не причинява болка, зачервявания и дискомфорт.

Личен фотоепилатор

Красотата изисква време и средства. Фотоепилацията е скъпа процедура, която изисква по 6-8 третирания на зона, в зависимост от окосмяването там. Изборът на фотоепилатор се използва като един от най-ефективните и трайни методи за отстраняване на нежелано окосмяване. В професионалните студя за красота има големи и мощни апарати, но сега може да се закупи лесно преносим и компактен фотоепилатор, който  ви дава възможността да разполагате с този метод и у дома.  Той предлага дългосрочно намаляване на окосмяването по ръцете, бикини линията, гърба, подмишниците, раменете и лицето при дамите. Освен средства за скъпи процедури в салона, ще ви спести и време за придвижване до там.

Преди да се използва уреда е необходимо да се обръснат всички косми ( за лицето се използва крем депилатоар), за да може светлината да достигне директно до корените и да стартира процеса по „заспиването“ им, както и предотвратяване на тяхното повторно израстване. Към кутията с фотоепилатор има приложена таблица, която характеризира типът кожа и съответната сила на светлинния импулс, която се настройва на съответната степен. Употребата на накрайника е лесна – изисква се контакт с кожата, когато е поставен под прав ъгъл. Индикаторът светва, за да покаже, че уреда е прилепнал плътно и действа.  Сами контролирате процеса и не е възможно да допуснете каквито и да било грешки заради предпазният пръстен, който предотвратява нежелано генериране на импулс, когато няма пряк контакт с кожа. Фотоепилацията на различните зони се извършва по един и същи начин.

Могат да бъдат третирани само израстващи и зрели косми. За първите две-три третирания трябва да се спазва минимален интервал от четири до шест седмици за лице, мишници и бикини зона. За крака, ръце, гръб и области на торса времето е между шест и осем седмици. Процедурата не се извършва при възпалена и раздразнена кожа, както и по време на бременност. При слънчев тен или след солариум също е противопоказна.

След третирането се усеща леко дразнене на кожата и за това е добре да се маже с крем против изгаряне. Трябва да се избягва излагането на слънце, защото това може да предизвика нежелана пигментация на участъка.

И докато работата с  фотоепилатор съвсем не е трудна, то изборът на правилния продукт е по-сложна задача. На пазара се предлагат множество модели на различни производители. Преди да направите окончателния си избор, съобразете следните неща:

 – Търсете уред с повече импулси – ако си вземете апарат с над 100 000 импулса, вие си гарантирате поне няколко години напред без допълнителни инвестиции за консумативи.

 – Изберете уред, който е със сменяема лампа – има фотоепилатори, които след изразходването на първоначалните импулси, стават неизползваеми и ще ви се наложи да закупите нов.

 – Колкото по – голяма е площта на лампата, толкова по – добре за вас. Между пет и шест квадратни сантиметра ви гарантират най – удобно и бързо  третиране на всички части на тялото.

 – Повечето фотоепилатори използват само т.нар. IPL светлина при работата, с която има ограничения. Най – неприятните сред тях са неефективност върху светли (руси, сиви, червени, бели ) косми и тъмна кожа. Ето защо ви трябва уред без ограничения.

 – Изберете марка, която е специализирана в производството на уреди за фотоепилация.

 –  Сравнявайте техническите характеристики на уредите, между които се колебаете и изберете по-мощния.