Хидратиране на кожата

хидратиране на кожата

Правилното и своевременно хидратиране на кожата е много важно за нейното здраве и добра еластичност. Често срещан проблем е прекомерното изсушаване, което води до напукване, лющене и други неприятни външни “белези”. Понякога може да усещате и дразнене, дори сърбеж. А освен това, сухата кожа прави по-трудно равномерното нанасяне на грима. Погрижете се за кожата си и тя ще ви се отблагодари. Ще придобиете сияен и свеж вид. А добре поддържаната кожа, дори може да ви подмлади, независимо от възрастта. Вече имате ли достатъчно причини да й обърнете внимание?

Хидратиране на кожата – не отлагайте красотата

хидратиране на кожата

Доброто хидратиране на кожата е едно от най-важните неща за здравето и външния й вид. В следващите редове ще ви дадем няколко съвета за това как да постигнете добър баланс на влажност в нея.

Нанасяйте ексфолиращи продукти през 2-3 дни. Но внимавайте какви са те. Обикновено този тип козметика е насочена към по-мазна кожа, но има и такива за суха. Използвайте ексфолираща ръкавица или кърпа, ако кожата ви е от по-сухите. С нежни движения потъркайте леко. Кожата ви се намира в деликатно състояние. Те имат способността да отстраняват мъртвите клетки, които се образуват приблизително през такъв период от време. Всяка кожа има способността да загрубява и за да  възвърнем добрия й вид, трябва да я освежим с премахване на излишния горен слой с мъртви клетки.

Използвайте хидратираща маска за лице след измиване. Изберете такава, която не съдържа олиа. Могат да запушат порите ви и да образуват черни точки.

Не забравяйте за овлажняващите кремове. По-добре е да имате два вида от тях – дневен и нощен.

Концентрирайте се върху най-сухите си зони. Там нанасяйте специални мехлеми, обогатени с масла за възстановяване на баланса в кожата.

Използвайте колкото е възможно по-малко грим. Може да запуши порите ви.

Избирайте само качествена козметика. Най-добре е да бъде медицинска. Обикновено тя е най-добрата.

Хидратирайте кожата си от вътре навън. Пийте достатъчно количество вода всеки ден и разпределете количеството, което приемате на приблизително равни части през целия ден. Само така това ще има ефект.