Реклама

Направи си сам лосион за тяло с шоколад и мента

losion tqlo napravi si sam shokolad menta

Идеята ни за “Направи си сам лосион за тяло с шоколад и мента” е провокирана от спомена ни за времето, в което на 17 години си мажехме банани, мед и какво ли още не в косата “за подхранване”, а после пак се налагаше да обясняваме на баща си, че “не сме” ходили в заведение.

Реклама


Идеята е една – да миришем на хубаво. А с лосион за тяло направен с шоколад и мента няма как да не очаровате всеки, който се доближи до вас.

Нужни продукти

napravi si sam losion tqlo menta shokolad

Време е да ви издадем тайната за “Направи си сам лосион за тяло с шоколад и мента“. Лосионът е на базата на какао на прах.

– 1/2 чаша органично какаово масло (или смесете какао с масло)
– 1/2 чаша масло от манго или масло от шеа (продават се в интернет, ако в козметичните магазини ги няма). Можете също така да го замените с още 1/2 чаша какаово масло.
– 1/2 чаша кокосово масло
– 1/2 чаша олио от жожоба или зехтин. Може да се използва бадемово олио, но ще намали срока на годност, понеже е по-уязвимо към окисление
– 1-2 супени лъжици етерично масло от мента
– 2 супени лъжици чисто какао или какао на прах. Ако предпочитате белия шоколад, вариант е царевичното нишесте.
– 2 чаени лъжички витамин Е на прах или течен (от аптеката)

Как да си приготвите лосиона

napravi si sam losion za tqlo shokolad menta

1. Пригответе си купа за салата или съд в който да се поберат поне 4-5 чаши течност.
2. На водна баня разтопете какаовото масло и това с мангото. Водна баня се получава когато в пластмасова купа (годна за микровълнова) налеете гореща вода и в нея поставите друга по малка със съдържанието, което ще топите. Популярен метод е и в сладкарството.
3. Добавете кокосовото масло.
4. Премахнете продуктите от горещата вода.
5. В отделен съд смесете 5 с.л. какао на прах и постепенно добавете няколко супени лъжици масло от жожоба (или зехтин)
6. Разбъркват се добре и към тях се добавят разтопените масла. Важно е разтопените масла да се прибавят към втората смес, а не обратното, понеже съда не трябва да е горещ.
7. След като сте ги смесили вземете друга купа (за салата например) и я напълнете с лед. Поставете купата със сместа в нея за по-бързо охлаждане.
8. След 10 минути трябва да се е охладила сместа и да се е сгъстила. Ако все още не е, изчакайте още известно време.
9. Прехвърлете в буркан, който се затваря херметически или в друг подобен съд.
10. Съхранявайте в хладилник.

Може да харесате и..


Реклама