розово червило

Червилото, най-женственият и шик щрих в грима ни. Съблазнително, привличащо вниманието, добавящо драматизъм към външния ни вид. Фаталната жена, не е фатална без червените си устни. Кокетката, не е достатъчно кокетна без розовите си въздушни целувки. Но на какво сме подложени всеки ден при слагането на червило на устните си? Вижте 14 неща, които само жените редовно носещи червило знаят!

1) Да ядеш сандвич, докато си с червило трябва да е официален олимпийски спорт. Не се цапаш толкова с майонезата и кетчупа, колкото с червилото ти, което си е разширило границите към брадичката и носа ти!

2) Нахлузването на дрехи в пробната трябва да се прави с най-голяма прецизност. Няма нищо по-лошо от това да си виновна за размазано червено на яката на бяла рокля. И за това докато пробваш в магазина нови неща първо си изсмукваш устните тип “къде ми е ченето, бабе” и чак тогава си слагаш блузата.

3) Онзи момент, в който си давате поздравителни целувки с някой познат и без да искаш го/я мацваш с червило по бузата… Ужасно!

4) Когато си обвързана има само два начина за предотвратяване на червилово фиаско – пропускаш да си слагаш на устните нещо ярко и си с балсам или устояваш на изкушенията през цялото време в името на перфектно очертани и оцветени устни.

5) Непрекъснатият въпрос, който те гложди “Дали не си размазах червилото”.

6) Ужасът, когато си оцветиш и зъбите. Стига сте се втренчвали и кажете какво ми има!

7) Нанасянето на вазелин на устните си преди лягане, за да предотвратиш изсушаване и лющене.

8) Тъжният момент, когато осъзнаваш, че щампата върху червилото се е изхабило от нанасяния.

9) Когато си сложила червилото си в чантата, но капачката пада от нея и вътре изглежда, като че ли си прибрала окървавен нож, а не малък стик за устни.

10) Висене с часове пред огледалото, за да си очертаеш до перфектност устните. Повечето случаи се стараеш да издокараш купидоновия лък на Риана и плътните устни на Анджелина.

11) Неудобството да имаш следи от червилото си по чашата с вино. Това е голям гаф, който е извън приличния обществен етикет.

12) Привършването на любимия ти нюанс е еквивалентно на бедствено положение! Разбира се, имаш 30 подобни цвята в чантичката за гримове, но не и точно този!

13) Прекарваш 20% от деня си в нанасяне на изяденото, изпитото, изчезналото безследно червило.

14) Да намериш идеалния молив за устни към червилото е един дълъг процес. Още по-трудно от това е и запазването на същите тези моливи, тъй като, след ластиците за коса и чорапите, те се губят най-лесно.