Грим

5 съвета как да изглеждате 10 години по-млада

съвети как да изглеждате с години по-млада

С тези 5 лесни за изпълнение съвети и трикове от света на гримьорите, ще подобрите значително външния си вид и най-важното – ще изглеждате 10 години по-млада. Дори и да се грижите перфектно за здравето на кожата си, ако нанасяте грима си по грешния начин, годинките си личат в даден момент. Понякога трябва да наблегнете само върху няколко зони на лицето си (слънчевите петна, тъмни кръгове под очите и зачервяванията около носа) и всичко ще е наред.

Как да прикрите малко ЕГН-то и да изглеждате с няколко години по-млада

ЕГН-то оказва своето влияние в даден момент, не можем да избягаме от него, но не е невъзможно да го прикриете. С годините например, кожата губи част от влажността си и е необходимо да избираме по-хидратиращи фон дьо тени. А когато избирате коректор например, старайте се да е такъв, който съдържа витамин С. Ще помогне видимо да намали слънчевите петна в рамките на месец.

1. Повдигнете линията на веждите си. Още от зората на гримьорското изкуство, по-плътните вежди винаги са създавали по-свеж и младолик вид на лицето. За да прикриете несъвършенствата, използвайте един нюанс по-светъл молив от цвета на веждите ви.

2. Прикрийте бръчките около очите си с кремообразен коректор, който можете да нанесете в зоната около очите.

3. Намалете линиите, които са около носа ви, в посока към устата. нанесете един тон по-светъл коректор от този на кожата ви.

4. С течение на годините, около устата сме склонни да образуваме бръчици. Точно там нанесете коректор. Ще намалите видимо сянката, която се получава от светлината в тази зона, която ги прави по-видими.

5. Премахнете двойната брадичка. Нанесете тънък слой фон дьо тен или матиращ бронзант точно под брадичката. Разнесете към врата с помощта на четка за фон дьо тен или гъбичка за грим.