Грим

8 трика за нанасяне на фон дьо тен

трикове за нанасяне на фон дьо тен

Нанасянето на фон дьо тен изглежда достатъчно проста задача. Мажете и продължавате напред. Но има причина, той да се счита за база – фон дьо тенът има силата да доведе целия ви грим да изглежда безупречен със силната си основа. Може да не е най-вълнуващата стъпка, но тя заслужава вниманието ви. За да имате възможно най-добре изглеждаща кожа, гримьорът Кесия Литман, споделя 8 трика за нанасяне на фон дьо тен, които да използвате винаги.

Хитринки за нанасяне на фон дьо тен

трикове за нанасяне на фон дьо тен

Тествайте три нюанса на брадичката си
Да си намерите перфектния нюанс за основа може да бъде сериозна игра на проба-грешка. Твърде светла, твърде тъмна, твърде розова, прекалено оранжева. Търсенето може да ви накара да се почувствате, като Златокоска, докато не намерите този, който е точният. Литман препоръчва да се опитат три фондации в различни нюанси върху брадичката. Така ще уцелите с точност цветовете, подходящи за лицето ви, отколкото върху опакото на ръката ви. Изберете най-доброто попадение от тези три.

Използвате два различни нюанса
В зависимост от това колко време прекарвате на слънце, лицето ви може действително да бъде в различни нюанси. „Челото, където пада повече слънце, може да бъде в различен нюанс от другите части на кожата ви, като например челюстта ви“ казва Литман. В този случай може да се наложи да се използват две различни цвята, за да имате естествен ефект. Там където е по-тъмна, използвайте подходящ за тоналността нюанс.

Запознай се с вашия тип кожа и кореспондиращ с него фон дьо тен
Вашият тип кожа и формулата, която използвате за фон дьо тен, трябва да вървят ръка за ръка, казва Литман. За да не гадаем каква да е тя, погледнете какви измиващи за лице продукти ползвате. Такива за суха кожа, ли са? Литман препоръчва, в такъв случай, фон дьо тенът трябва да е с овлажняваща и хидратираща основа, като масло от шеа. За нормална, можете да експериментирате с избора си, но според Литман, течният фон дьо тен изглежда най-естествен и красив върху кожата. За мазна и комбинирана, опитайте пудра или крем-прах формули, за да избегнете омазняването.

Използвайте четка за нанасяне
Не всяка зона на лицето ни се нуждае от един и същ слой за покритие. Проблемните области на всички са различни и трябва да бъдат третирани като такива. Литман съветва да се използва четка, защото тя позволява да получите най-доброто ниво на покритие във всяка една област на лицето.

Опитайте техниката на щриховане с точки
Дали с течни или кремообразни? Според Литман трябва да се опитаме да прилагаме техниката на щриховане с точки от не толкова техническа гледна точка, като се прилагат фондация в светлина, подскачащи движения с четка за щриховане с точки. Тя дава възможност за безупречен външен вид, който изглежда като втора кожа.

Винаги разнасяйте надолу
Противно на това, което експертите за грижа за кожата може да ви кажат, възходящите движения, не винаги са най-добри за вашата кожа. При прилагането на фон дьо тен, Литман казва, че винаги се четка с движение надолу. „Ако разнасяте нагоре по лицето, той ще запълни порите и ще ги откроява“, казва тя.

Стартирайте от средата
„Обикновено, вие сте най-зачервени в района на Т-зоната,“ казва Литман. „Което означава, че там имате нужда от най-високо покритие.“ Нанесете перфектно своя фон дьо тен, като приложете по-голямата част от основата си върху носа, в центъра на челото и брадичката, както и на бузите отвътре-навън.

Напудрете само Т-зоната

Пудрата е чудесен начин да настроите вашия фон дьо тен, така че да запази лицето ви матирана, но твърде много от него може да доведе до визуално самоубийство. Литман препоръчва да напудрите само вашата Т-зона, която е място, където можете да получите омазняване от приложения фон дьо тен.